Print this page

Fico zneužil smrť Lučanského na primitívny útok na novinárov, Sorosa a ďalších: Pykať musia aj hyeny typu Tódovej!

Predseda Smeru Robert Fico reaguje na smrť bývalého policajného prezidenta nezvyčajne agresívnymi statusmi na facebooku. Najprv to bolo video, v ktorom sa vrátil k rétorike dehonestujúcich útokov na novinárov z čias jeho premiérovania. Popoludní klesol ešte nižšie, keď zverejnil rasisticky ladený status, kde nezabudol spomenúť "Sorosových otrokov", Rómov, černochov.

Podvečer, keď bola známa informácia, že bývalý policajný prezident Milan Lučanský po pokuse o samovraždu zomrel, zverejnil bývalý premiér nezvyčajný nekrológ, ako z dielne konšpirátorov, v ktorom útočí nielen na Matovičovu vládu ale aj novinárov: „SMER - SD rovnako očakáva, že aj najhlúpejší a najagresívnejší novinári, ako bol napr. redaktor TV Markíza na dnešnej TK Roberta Kaliňáka, sa začnú potichu vytrácať. Keby sa to, čo sa stalo generálovi Lučanskému, stalo akémukoľvek Rómovi, černochovi alebo novinárovi bez akýchkoľvek zásluh, celé Slovensko a EÚ by boli hore nohami a Sorosovi otroci by volali do zbrane. Je najväčšou tragédiou, že pri smrti generála Lučanského nie sú zodpovední politici, policajti, prokurátori a novinári ticho, ale ešte agresívne štekajú. Toto si generál Lučanský za svoj celoživotný boj so skutočnou, nie vymyslenou, mafiou naozaj nezaslúži.“

Ešte predtým nadránom zverejnil Fico video, v ktorom povedal, že za to, čo spravil Lučanský, bude Igor Matovič tvrdo pykať... a treba ho verejne vyhnať z úradu vlády. „Ale pykať musia aj hyeny typu Tódovej, či Vagoviča a im podobní! Hyeny, ktorí šíria nenávisť a zlosť, ale aj politickí sluhovia, ktorí sedia na prokuratúre, či súdoch... Toto bezprávie a mediálny fašizmus musia skončiť,“ povedal Fico.

Takéto vyhrážky, podnecovanie a dehonestovanie zažili novinári naposledy pred vraždou Jána Kuciaka. Rétorika postavená na "Sorosovských otrokoch", "judášskych zahraničných grošoch" či bezdôvodnom spomínaní Rómov či černochov je na úrovni najprimitívnejších kotlebovských či konšpiračných profilov.

Na video reaguje aj novinárka Monika Tódová, ktorú Fico nazval hyenou. „Teraz sme terčom znovu a predseda Smeru označuje už aj prokurátorov a sudcov, ktorí nie sú a ani nikdy neboli jeho, len zrazu dostali príležitosť pracovať,“ napísala Monika Tódová z Denníka N na facebooku. „Verím, že Fico je v šoku, keď mu zrazu špeciálny prokurátor nehlási, čo sa deje a aké stíhanie zastaví a nepozná už ani čísla odpočúvaných telefónov, pretože riaditeľ úradu, ktorý to mal na starosti a aj jeho zástupca sú vo väzbe a nie na centrále Smeru,“ dodala a Ficovi posiela nasledujúci odkaz:

Povedala som to kedysi na tlačovke Kočnerovi a hovorím to aj teraz Ficovi: My nemáme luxusný majetok a ani nežijeme nad svoje pomery ako vy. Vysvetlite z čoho financujete svoj nadštandardný život, napríklad aj teraz v Dominikánskej republike, keďže ste takmer celý svoj plat premiéra dávali roky na nájom Bašternákovi, z akých zdrojov pochádza majetok, ktorý užíva vaša priateľka (čakateľka na prokuratúre). Vysvetlite prečo sa zastávate prokurátorky Kučerkovej, ktorá si vložila na účet dar 350 tisíc eur (!) a jej manžel policajt je obvinený z korupcie a neútočte na slušných ľudí. Nezastrašíte nás. Iba si robíme svoju prácu.“