Print this page

Fico teatrálne zrušil rozhovor v Exprese, od moderátora a rádia žiada ospravedlnenie (VIDEO) Reprofoto Facebook Robert Fico

Predseda Smeru Robert Fico bol dnes pozvaný ako hosť do diskusnej relácie Braňa Závodského na rádiu Expres. Pár minút pred začiatkom dal rádiu vedieť, že nepríde, a na facebook zavesil video, v ktorom vysvetlil dôvody. Hoci mohol svoju neúčasť rádiu oznámiť skôr, urobil to na poslednú chvíľu, teatrálne aj spolu s videom, v ktorom oznámil, že sa cíti byť dotknutý kritikou politológa a novinárov. Dotknutý sa cíti práve Fico, ktorý sa posledné obdobie zviditeľňuje stále viac primitívnymi útokmi na prezidentku, politických oponentov aj novinárov.

"Oznámil nám to cez hovorcu mailom 5 minút pred 12-tou. Neprišiel, pretože nesúhlasil so včerajším obsahom relácie Naživo, v ktorej aktuálnu situáciu a prejav prezidentky Zuzany Čaputovej v parlamente hodnotili publicista Martin Šimečka a Jozef Lenč," vysvetlil poslucháčom moderátor Braňo Závodský.

„Moja osobná integrita mi nedovoľuje ignorovať neopodstatnené útoky a obviňovania a preto som sa dnes rozhodol tak, ako som sa rozhodol," povedal vo videu na facebooku Fico. Nepáčilo sa mu, že veľkú časť včerajšej relácie komentátor Šimečka a politológ Lenč venovali Smeru a jeho osobe. "A pri všetkých útokoch im plne asistoval moderátor Závodský, ktorý sa postavil do polohy tretieho aktéra útokov. Nemôžeme akceptovať, aby dvaja hostia a moderátor hovorili o Smere a mojej osobe, že podnecujeme nenávisť," povedal Fico.

 "Od rádia a moderátora žiadame ospravedlnenie za obviňovanie Smeru a mojej osoby z rozvracania štátu a fašistickej politiky. Bez takéhoto ospravedlnenia nie je účasť možná," dodal predseda Smeru. 

Odporúčame aj: Matovič novinárom: Reinkarnovali ste si Fica, omyli ste ho zo všetkých skorumpovaných sračiek, máte ho mať

V relácii sa priamo fašistická politika nespomínala. Šimečka kritizoval štýl komunikácie Fica a prirovnal ho k tridsiatym rokom, ktoré predchádzali nástupu fašizmu. „Robert Fico dnes robí všetko preto, aby rozložil túto vládu. Aby znížil vážnosť všetkých inštitúcií, vrátane prezidentskej,“ povedal Šimečka. „A justície," doplnil ho Závodský. „A bojuje o predčasné voľby, pretože v skutočnosti bojuje o slobodu svojich povedal by som spolupracovníkov, ktorí sú vo väzení, a možno aj o svoju vlastnú. To je najväčšia motivácia jeho dnešnej politickej taktiky, je to z toho zrejmé,“ povedal Šimečka, podľa ktorého Fico opustil všetky základy politiky. „Toto nie je politika, čo robí Robert Fico. To je v podstate kampaň, ktorá už naozaj pripomína skôr tridsiate roky, než normálnu bežnú demokratickú politiku,“ povedal Šimečka.

„No ale snáď on vie, čo bolo po tridsiatych rokoch, čo môže spôsobiť takýto typ politiky?“ reagoval Závodský. „Myslím si, že to odmieta prepustiť, a dokonca je mu to aj jedno,“ dodal Šimečka.

Pozrite si včerajšiu diskusiu rádia Expres aj videoreakciu Roberta Fica: