Print this page

Magda Vášáryová: Bulvár, ešte stále točíte, že moja sestra Emília je strašne chorá? Klamete Reprofoto: TA3

Viaceré médiá a následne sociálne siete rozšírili nepravdivú informáciu o tom, že zaočkovaná herečka Emília Vášáryová má ťažký priebeh covidu.

Denník Plus jeden deň v sobotu priniesol z titulky článok, v ktorom tvrdí, že Emília Vášáryová sa nakazila covidom a bojuje s ťažkým priebehom, hoci je zaočkovaná. Rodina herečky ostala touto informáciou pobúrená a hovorí, že ide o klamstvo a že pravdou je, že herečka sa síce nakazila, no vďaka očkovaniu má ľahký bezpríznakový priebeh.

Plus jeden deň a web Pluska.sk napísali toto: „Emília Vášáryová je očkovaná, napriek tomu má dosť ťažký priebeh covidu. Dokonca bola v kontakte aj s kolegami Božidarou Turzonovovou a Martinom Hubom,” povedal nám zdroj z divadla.
Informáciu od pluska.sk prebrali následne viaceré médiá – wanda.sk, ereport.sk - a mnohí vďaka tejto informácií na sociálnych sieťach spochybňujú účinky očkovania.

Informáciu o ťažkom priebehu covidu dementovala neter Emílie Vašáryovej Hana Lasicová aj sestra Magda Vášáryová.
„Pravdou je, ze moju sestru nakazila klamarka, ze je ockovana, v Prahe. Ale kedze moja sestra je 3x ockovana, je v poriadku. Ockovanie ju zachranilo, lebo vekom a problemami s plucami je vhodnou obetou virusov. Ale ockovanie ju chrani," napísala Magda Vášaryová.

Instagram Hany Lasicovej

"Moja teta je očkovaná, takže je úplne bezpríznaková, je to super, funguje to," oznámila na instagrame neter herečky Hana Lasicová.

Po tomto upozornení pluska.sk článok síce prepísala. Do titulku dala, že Emília Vášáryová: Je ZAOČKOVANÁ, no nakazila sa Covidom! Vďaka VAKCÍNE nemá žiadne PRÍZNAKY a pripojila slová netere herečky. No herečke a čitateľom sa redakcia za nesprávnu informáciu neospravedlnila. Naviac, na facebooku stále šíri titulku s klamlivou informáciou a na webe pri článkoch má zverejnené promovideo o ťažkom priebehu covidu u herečky:

Videoupútavka na Plus jeden deň na webe pluska.sk.