Šéf IPI aj šéf Rádia Expres kampaňujú za Babitzovej Šancu

Šéf IPI aj šéf Rádia Expres kampaňujú za Babitzovej Šancu Reprofoto video Šanca

Strana Šanca, ktorú založila bývalá šéfka rádia Expres, patrí medzi strany, ktoré začali s kampaňou vo výraznom predstihu pred voľbami.

 

 

Okrem spotov Evy Babitzovej a jej straníkov strana zverejnila aj niekoľko videí podporovateľov strany. Tvár poskytol na propagáciu politickej strany aj bývalý riaditeľ agentúry SITA, ktorý dnes vystupuje ako analytik médií a je predsedom správnej rady slovenskej pobočky Medzinárodného tlačového inštitútu (IPI). Babitzová je podpredsedníčkou.

V propagačnom videu Šance vystupuje Pavol Múdry ako zástupca Medzinárodného tlačového inštitútu Slovensko.

Reprofoto video Šanca

V spote chváli predsedníčku strany: „Evu Babitzovú poznám snáď 15 rokov. Keď som sa dozvedel, že vstupuje do politiky, tak moja otázka bola prečo. Jej zdôvodnenie mi bolo veľmi sympatické: že dostala už toľko veľa od tejto spoločnosti pri svojej práci, že chce niečo tej spoločnosti ešte aj dať." Múdry chválil aj samotnú stranu: "A hlavne, čo mne na tom imponuje je, že sú to konečne noví ľudia v politike – presne tak, ako sa hovorí noví. Čiže bez nejakej politickej minulosti, bez nejakých politických väzieb a chcú niečo pre túto krajinu urobiť."

Odporúčam aj: Na debatu o slobode médií, ktorú organizoval aj Múdry, išli peniaze z Nadácie Penty

Podobný spot pre Šancu natočil aj generálny riaditeľ rádia Expres Ivan Antala, ktorý odpovedá na otázku strany: Kto je Eva Babitzová?

V spotoch obaja vystupujú s menami inštitúcií, v ktorých pôsobia. Kde je teraz politická nezávislosť rádia Expres a Medzinárodného tlačového inštitútu na Slovensku, keď ich šéfovia robia kampaň konkrétnej politickej strane? Kde je nezávislosť inštitútu, keď jeho podpredsedníčka kandiduje a stojí na čele strany?