Plus jeden deň zverejnil 10 rokov starý článok ako aktualitu, aj s korunami

Plus jeden deň zverejnil 10 rokov starý článok ako aktualitu, aj s korunami Reprofoto pluska.sk

Denník Plus jeden deň aj jeho web zaspal dobu.

 


Búdka v roku 2013/odkazprestarostu.skMinulý týždeň vo štvrtok priniesli článok s názvom „Zajtra začne 36 fontánam letná sezóna: Roland ožije ako prvý."
V článku redakcia píše o slávnostnom odhalení viacerých noviniek v Bratislave. Tie sú však už roky odhalené.

 

Denník napríklad píše: „Novým prvkom na opravenom Hlavnom námestí bude aj strážna búdka s pitnou fontánkou, ktorá je darom Bratislavskej vodárenskej spoločnosti mestu a jej obyvateľom. Jej slávnostné odhalenie je naplánované na 22. apríla o 17.00 h pri príležitosti Dňa otvorených dverí „Bratislava pre všetkých"." Pravda je taká, že búdka si už svoje prežila - hlavne od graffiti tvorcov. Kto sa teda chystá na jej slávnostné odhalenie, má smolu. Búdka bola odhalená 22. apríla 2006.

Podobne je to aj s ďalšími novinkami, ktoré avizuje Plus jeden deň. Napríklad spustenie fontán na Karadžičovej ulici a v Karlovej Vsi, ktoré podľa denníka neboli v prevádzke. No boli.

Informácie z článku sú staré 10 rokov. Je to len minimálne upravená a skrátená tlačová správa Hlavného mesta Bratislava. Redakcia si s ňou naozaj veľa námahy nedala, do novín dala toto: „Prevádzka fontán stojí Bratislavu ročne približne 3 milióny 300-tisíc korún."

Citát z textu tlačovej správy Hlavného mesta Bratislava z 4. 4. 2006:

 

Citát z článku Pluska.sk 14. apríla 2016:


Článok vyšiel v denníku aj na webe. Až po upozornení čitateľov ho redakcia z webu stiahla.