Print this page

RTVS zverejnila Adelu aj s fľašou, ktorá prenáša myšlienky Foto: RTVS

Mágia čísel sklenenej fľaše s plastom sa dostala už aj do RTVS.

 


RTVS pred niekoľkými dňami na oficiálnom profile Rádia Slovensko avizovala ďalší diel relácie moderátorky Adely Banášovej Spojky. S reláciou spropagovala RTVS aj niečo ďalšie. Pri moderátorke stála tzv. Informovaná fľaša. Pri bežnom pohľade bežná fľaša s farebnými pásikmi. Táto sa však predáva za 45 eur.

 

Foto: i9bottlePri pohľade na tento výrobok cez oko konšpirácie a ezoteriky je to i9 Informovaná fľaša. Predajcovia o tejto prázdnej nádobe píšu, že „obsahuje pridanú informáciu, čo má pozitívny vplyv na živé organizmy... priaznivo ovplyvňuje molekulárnu štruktúru vody za pomoci informačného kódu. Používa sa na to zariadenie nazvané Chembuster, ktoré môže bez obmedzenia informácie prenášať. Tie sa prevádzajú do kódu alebo funkčnej číselnej sady. Následne pomocou tejto technológie môžeme zabezpečiť prenos myšlienky, informácie konkrétneho zámeru alebo dokonca aj účinku lieku."

Smutné však je, že „tzv. predajcovia" fľašu odporúčajú na liečbu a prevenciu chorôb. „Pitím vody z i9 informovanej fľaše, pozitívne ovplyvňujeme náš celkový zdravotný stav. Pomáha zvyšovať vitalitu, priaznivo pôsobí na našu schopnosť vysporiadať sa so stresom, chorobami a inými škodlivými faktormi," píšu.

Odporúčam aj: Je náhoda, že Banášová propagovala v RTVS homeopatiu?

Tento produkt, za ktorý by sa nemusel hanbiť žiaden šmejd, si na stránke RTVS všimla facebooková skupina Prečo ľuďom hrabe.

Ak by sa táto fľaša objavila v televíznom vysielaní, RTVS by mala problém. Môže sa to považovať za skrytý product placement, čiže nepriame prezentovanie výrobku vo vysielaní, čo je bez upozornenia zakázané. Takto na oficiálnej stránke RTVS je to len ďalší znak toho, že moderátorka Banášová má blízko ku konšpiráciám a pochybné metódy prináša aj do médií.

Banášová už viackrát v médiách propagovala konšpirátorov či alternatívnu medicínu. Napríklad na obrazovku TA3 priniesla človeka, ktorý tvrdí, že žije zo vzduchu, v relácii Spojky na RTVS v čase kontroverznej kampane homeopatov vytvorila priestor na jednostrannú propagandu homeopatie.

 

Pozitívne vibrácie fľaše nielenže revitalizujú imunitný systém, spomaľujú starnutie, bojujú proti stresu no pomáhajú aj v láske, tvrdí propagačný spot.

RTVS na informácie o fľaši nereagovala.