Print this page

Adela Banášová bude moderovať Českého leva Foto: Akadémia médií

Moderátorka tradične účinkuje nielen v zábavných reláciách a galaprogramoch ale na konferenciách zameraných na alternatívnu liečbu či terapiu. V roku 2017 bude doprevádzať odovzdávanie českých filmových cien.

 

 

Vyhlásenie výročných cien Českej filmovej a televíznej akadémie (ČFTA) Český lev sa uskutoční 4. marca 2017 v Dvořákovej sieni pražského Rudolfina.

Nominácie budú zverejnené 18. januára.

Galavečer 24. ročníka odvysiela Česká televízia, ako moderátorku si vybrali Adelu Banášovú.

Filmové ceny Český lev sa udeľujú od roku 1993. Filmy sú hodnotené v niekoľkých kategóriách na základe hlasovania členov Českej filmovej a televíznej akadémie, ktorá nominuje českej filmy či dokumenty na zahraničné filmové ceny.

Súčasťou Českých levov budú len minulý rok zavedené súťažné kategórie v oblasti televíznej tvorby. Tvorcovia mali možnosť získať ocenenie za najlepší televízny film alebo minisériu, najlepší dramatický televízny seriál a najlepší dokumentárny televízny film alebo seriál.

Najviac Českých levov - šesť - získali na 23. ročníku Českého leva tvorcovia filmu Kobry a užovky na čele s producentmi Ondrejom Zimou a Jánom Prušinovským, ktorý bol aj režisérom. Premenili polovicu z tucta nominácií. Tri prestížne ocenenie Českej filmovej a televíznej akadémie získala rozprávka Alice Nellis Sedmoro krkavcov. Po dvoch soškách si odniesli česko-nemecký film Schmitke a projekt Petra Zelenku Stratení v Mníchove.

 

Sledujte dianie v českých médiách na novej stránke.