Print this page

ČT pozastavuje výrobu nových relácií, zrušená bude i Eurovízia Foto: ČT

Česká televize kvůli snížení rizika koronavirové nákazy zastavuje natáčení svých pravidelných pořadů. Ze stejného důvodu se neuskuteční ani letošní ročník mezinárodní hudební soutěže Eurovize. V programu ČT ale zůstávají některé plánované premiéry. ČTK to dnes sdělila tisková mluvčí ČT Karolína Blinková.

 

Semifinále a finále 65. ročníku televizní přehlídky zpěváků a hudebních skupin se mělo konat v květnu v nizozemském Rotterdamu. Evropská vysílací unie se ale rozhodla soutěž poprvé od roku 1956 zrušit a naplánovat její pokračování na příští rok.

"Zatím není jasné, jak se soutěž v příštím roce uskuteční a v jakém stavu zůstanou národní kola s finalisty. My samozřejmě o vzniklou spolupráci máme i nadále zájem," uvedla manažerka vývoje ČT Lucie Kapounová.

Česká televize vzhledem k aktuálnímu nouzovému stavu pozastavila natáčení pořadů Na stopě, Náš venkov, Kabinet Dr. Honzáka nebo Všechnopárty. Nové díly talk show Karla Šípa jsou připravené do konce března. Po odvysílání dosud natočených premiérových pořadů zařadí ČT do programu jejich reprízy nebo díla se stejnou stopáží.

O některé naplánované premiéry ale diváci nepřijdou. Poslední březnový den uvede kanál ČT2 dokument Kovy řeší dějiny, ve kterém se youtuber Karel "Kovy" Kovář věnuje výuce moderních dějin na českých školách. Stanice ČT1 odvysílá 7. dubna první díl nové kuchařské show Menu pro Emu. Pořadem o zdravém stravování i pro malé děti provede foodblogerka Veronika "Koko" Šmehlíková. V dubnu bude mít na kanálu ČT :D premiéru vzdělávací pořad pro děti s názvem Slovohrátky.

Na svůj pořad Hudební perličky natočený v letech 2017 a 2018 pro ČT :D navazuje houslista Pavel Šporcl. Od minulého týdne vysílá na svém facebookovém profilu živé koncerty ze svého obývacího pokoje. Ve středu 18. března houslista na stejném místě odvysílal první díl dopoledního živého vysílání pro děti s názvem Hudební střípky Pavla Šporcla. Přibližně patnáctiminutové přenosy natáčí ve vlastní pracovně a zábavnou formou chce dětem přiblížit tvorbu Wolfganga Amadea Mozarta, Antonína Dvořáka nebo Ludwiga van Beethovena.

"Stream je určen nejen pro nejmenší, ale i pro všechny, kdo nesmí v těchto nelehkých dnech chodit ven," dodal.