Print this page

Česká televízia zavádza povinné testovanie zamestnancov Ilustr. foto ČT

Česká televízia v súlade s vládnym opatrením zavedie povinné testovanie zamestnancov. Od piatka 12. marca budú môcť do budov verejnoprávnej inštitúcie vstupovať iba ľudia s negatívnym testom alebo s čestným vyhlásením o prekonanej chorobe. Zamestnanci môžu využiť aj tzv. Samotesty. Na otázku ČTK o tom informovala Česká televízia.

Zamestnanci Českej televízie môžu pre testovanie využiť pracovisko závodného lekára. Od tohto týždňa je umožnené aj samotestovanie. Špeciálne odberové miesto potom má budova spravodajstva. Ku všetkým testom sa pracovníci prihlasujú prostredníctvom interného rezervačného systému.

"Z pohľadu vládnych nariadení je Česká televízia výrobný podnik. Už v minulom mesiaci sme zaviedli systém dobrovoľného testovania, od piatku potom budú testy povinné pre všetkých," uviedol riaditeľ financií a prevádzky David Břinčil. Negatívny výsledok testu nesmie byť staršie ako sedem dní. Výnimku z tejto povinnosti majú osoby, ktoré predložia čestné vyhlásenie o prekonaní covidu-19 v čase kratšom ako 90 dní.

Česká televízia kvôli pandémii už dlhšiu dobu uplatňuje zákaz návštev s výnimkou ľudí účinkujúcich pri natáčaní alebo pracovníkov zaisťujúcich prevádzku verejnoprávneho média. Verejnosť sa nezúčastňuje ani zasadnutia Rady ČT, ktoré je možné sledovať prostredníctvom internetového zvukového prenosu.

"Z väčších projektov aktuálne natáčame napríklad hranú minisériu Pozadie udalostí režiséra Jana Hřebejka alebo kriminálny seriál Tiene v hmle režiséra Radima Špačka, ktorý točí v ostravskom štúdiu. Vo všetkých štúdiách samozrejme zabezpečujeme aj tradičné relácie či cykly," doplnil riaditeľ výroby Václav Myslík. Spravodajstvo Českej televízie už od minulého roka využíva aj externé vysielacie pracovisko, ktoré vzniklo pred budovou na Kavčích horách.