Print this page

Jaromíra Soukupa v čele agentury Médea vystřídal Martin Konrád z Primy Foto: TV Barrandov

Novým výkonným ředitelem mediální agentury Médea se od července stal bývalý ředitel FTV Prima Martin Konrád (51). Vystřídá jednoho ze dvou akcionářů Jaromíra Soukupa, který bude ve společnosti nadále působit v pozici předsedy dozorčí rady. Firma to uvedla v dnešní tiskové zprávě.

Tříčlenné představenstvo společnosti působí od začátku tohoto měsíce v novém složení. Předsedou představenstva se stal Marian Severa, členem představenstva je Ladislav Jelínek. Ve funkci člena představenstva byla potvrzena Kateřina Čápová, která ve společnosti zároveň působí jako ředitelka právního oddělení.

"Jsem rád, že jsme pro roli nového výkonného ředitele získali manažera s tak rozsáhlými zkušenostmi z prostředí médií, jakým je Martin. Úkolem managementu v následujících týdnech bude podrobněji zmapovat situaci, v níž se společnost nalézá, a dát konkrétní doporučení akcionářům ohledně dalšího postupu. Věřím, že společně se podaří upevnit vztahy s klíčovými partnery firmy a stabilizovat její hospodaření tak, aby mohla na trhu dál dlouhodobě úspěšně fungovat," uvedl Severa.

Konrád působí na českém mediálním trhu v různých manažerských rolích více než 20 let. Osm let byl obchodním ředitelem mediálního a obchodního zastupitelství Regie Radio Music, později působil jako generální ředitel vydavatele deníku Metro a následně jako obchodní a později generální ředitel FTV Prima. V posledních letech se zaměřoval na poradenství v oblasti manažerských dovedností.

Mediální agentura Médea funguje jako zprostředkovatel při zadávání reklamy mezi firmami a médii. Soukup ji převzal koncem 90. let a vybudoval z ní jednoho z hlavních hráčů na českém trhu. Druhým akcionářem je čínská společnost CITIC.