Print this page

Seznam.cz uvažuje o vytvorení vlastnej internetovej televízie IP TV

Česká internetová jednotka Seznam.cz uvažuje o vytvorení internetovej televízie IP TV. Mohli by na nej bežať popri vlastnom programe aj kanály komerčnej Novy a Primy. Vyplýva to z registrácie, ktorú dnes oznámila Rada pre rozhlasové a televízne vysielanie.

"Uvažujeme o vstupe do segmentu IPTV. Dôvodom je stále sa rozširujúci tematický záber video obsahu, ktorý ponúkame na Streame, aj zvyšujúci sa počet partnerov, ktorí s nami spolupracujú. Chceli by sme vytvoriť platformu, na ktorej bude jednak obrovský video archív, tak aj veľa partnerského obsahu s prvkami živého vysielania. Bude to obrovská výzva, a to nielen vývojovo, ale aj z pohľadu správneho vysvetlenia hlavných výhod našim užívateľom," povedal dnes ČTK riaditeľ rozvoja podnikania firmy Igor Kalaš.

V súčasnosti podľa hovorkyne Seznamu Anety Kapucianovej nie je možné oznámiť termín spustenia služby. Šírenie televíznych kanálov prostredníctvom internetu ponúkajú okrem iného veľkí operátori ako O2, T-Mobile alebo Vodafone. Spolu majú vyše milióna zákazníkov. IP TV je zároveň najrýchlejšie rastúcim spôsobom šírenia televízneho vysielania. Jej podiel sa za posledných päť rokov zvýšil zo štyroch na 22 percent. Dominantnou platformou stále zostáva pozemné vysielanie, ktoré využíva 55 percent domácností.