Print this page

Prevádzkovateľ spravodajskej DVTV získal licenciu pre káblové vysielanie Foto: DVTV

Prevádzkovateľ internetovej televízie DVTV získal licenciu na vysielanie publicistického programu DVTV Extra prostredníctvom káblových systémov. Licencia od českej Rady pre rozhlasové a televízne vysielanie pre spoločnosť TV Extra Partners platí 12 rokov. Vyplýva to z dnešnej tlačovej správy rady.

DVTV Extra je podľa údajov RRTV program špecificky zameraný na politické, ekonomické, kultúrne a spoločenské dianie v Českej republike a vo svete. Bude vysielať 24 hodín denne česky na českom území.

DVTV vznikla v roku 2014 ako spravodajská internetová televízia. Dodáva video obsah pre spravodajský server Aktuálně.cz vydavateľstvo Economia. V júli 2020 spustila vlastný platený web dvtv.cz s rozšíreným obsahom.

Jadrom obsahu sú spravodajsko-publicistické videá zamerané na aktuálne politické, ekonomické, kultúrne i spoločenské dianie. Zakladateľskú dvojicu moderátorov Martina Veselovského a Danielu Drtinovú dopĺňa Michael Rozsypal a Daniela Písařovicová, v minulosti boli súčasťou DVTV aj Filip Horký a Emma Smetana.

Rada ďalej udelila licenciu na 12 rokov spoločnosti Stanice O na celoplošné šírenie hudobného programu Óčko prostredníctvom zvláštnych prenosových systémov.