Kde bude ČT na jeseň? U doktora, na parkete, v labyrinte i v tom

Kde bude ČT na jeseň? U doktora, na parkete, v labyrinte i v tom Foto: ČT

Českou televizi má každý rád. Parafráze názvu jedné z programových novinek snad bude platit, až ČT spustí podzimní program. Na obrazovky chystá čtyři premiérové seriály, pokračování už osvědčených i nové docusoap a také sedmou řadu taneční soutěže StarDance či vhled do naší společnosti přes Český žurnál.

 

 

HRANÉ SERIÁLY

V Beskydech i na ČT začne na podzim ordinovat Doktor Martin alias Miroslav Donutil. Poněkud misantropický chirurg z pražské nemocnice se bude muset srovnat se svérázným krajem i lidmi v pro něj nové roli obvodního lékaře. Předlohou seriálu byla stejnojmenná britská verze, pro další novinku si ČT "vypůjčila" americký sitcom. Pro českého Rudyho, stejně jako pro amerického Raymonda, platí, že ho má každý rád, a i on se musí dennodenně vyrovnávat s manželským soužitím, sourozeneckou rivalitou i širokým příbuzenstvem. V tuzemské variantě komediálního seriálu oceněného cenami Emmy diváci uvidí Sašu Rašilova.

Podzimní seriály s Českou televizí

Seriálovou čtyřku novinek doplňují dvě kriminálky. Místo zločinu Plzeň je po Případu pro exorcistu pro režiséra Jana Hřebejka další detektivní prací. S kriminalitou na Plzeňsku bojují vyšetřovatelé Martin Stránský, Jan Zadražil a Lukáš Vaculík. Labyrint Jiřího Stracha bude o něco více temný, inspiraci čerpá ze severského noirového dramatu. Po původu série vražd, loupeží a naaranžovaných nehod pátrá česko-slovenský herecký tým Jiří Langmajer a Zuzana Kanócz.

DOKUMENTÁRNÍ SERIÁLY

Už potřetí sleduje ČT Čtyři v tom - čtyři nastávající matky. Ve třetí sérii se například "střetnou" pediatrička a zastánkyně lékařské péče s příznivkyní alternativních porodních metod. K docusoapovým novinkám pak patří Sezona nad vodou a Zlatá mládež. První z projektů sleduje působení českých a slovenských hokejistů v zámoří, v druhém si pět rozmazlených mladých lidí vyzkouší, jaké to je, být "obyčejným smrtelníkem".

POŘADY

Hvězdy budou už posedmé tančit. V soutěži StarDance to tentokrát roztočí s profesionálními tanečníky deset osobností. Pochopitelně jiných než v předchozích řadách, moderování se ale opět ujmou Marek Eben a Tereza Kostková. Pokračování se rovněž dočkal cyklus Tajemství rodu, který pomáhá odkrývat rodinné kořeny.

FILMY

Podzimní projekty na pokračování doplňují televizní premiéry celovečerních snímků. Z hraných se diváci mohou těšit na režijní debut Ondřeje Sokola Krásno, na Polski film, tedy příběh o dávném přátelství Pavla Lišky, Marka Daniela, Tomáše Matonohy a Josefa Poláška, nebo na česko-finskou romanci Láska, soudruhu.

Z dokumentů se na obrazovky dostane oceňovaný "tuningový" snímek Martina Duška K oblakům vzhlížíme, portrét nezvyklé rodiny Stále spolu i kontroverzní Danielův svět, jenž je cestou do hlubin pedofilovy duše. Navíc se opět "zásahová jednotka" Filipa Remundy a Víta Klusáka vrátí k událostem uplynulého roku. V Českém žurnálu zhodnotí působení Andreje Babiše ve vrcholné politice, situaci na Ukrajině nebo vojenské zahraniční mise.