Print this page

Najčítanejším denníkom zostáva Blesk s miliónom čitateľov Foto: Omédiách.com

Nejčtenějším deníkem zůstal v posledních dvou čtvrtletích Blesk s více než jedním milionem čtenářů. Druhá je Mladá fronta Dnes se čteností 631.000 lidí a na třetím místě je deník Sport, který se 286.000 čtenáři na vydání předstihl Právo (284.000).

 

 

Vyplývá to z dnes zveřejněných údajů Unie vydavatelů.

Více než polovina celostátních deníků zaznamenala menší pokles čtenosti v rozmezí od necelého jednoho procenta u Mladé fronty Dnes do sedmi procent v případě Hospodářských novin. Naopak Blesk rostl o 0,2 procenta a Sport a Lidové noviny podobně o tři procenta.

Nárůst počtu čtenářů na vydání zaznamenaly také tři regionální deníkové sítě, z nichž nejvíce nových čtenářů zaujal Deník Vysočina s pětinovým nárůstem, dále pak Deník jižní Morava s růstem o osm procent a Deník severní Čechy, který si připsal dvě procenta nových čtenářů.

Nejčtenější přílohou deníků byl Blesk magazín s 1,26 milionu čtenářů, kterému se po delší době podařilo přeskočit druhý TV magazín s 1,23 milionu čtenářů. Třetí nejčtenější přílohou byl Magazín Dnes + TV se 716.000 čtenáři na vydání. U devíti sledovaných příloh čtenost oproti minulému období lehce poklesla, u sedmi naopak vzrostla. Největší nárůst je patrný u sobotního magazínu Moje rodina - Fajn život vydavatelství Vltava Labe Press, který si polepšil o 14 procent a magazínu Pátek Lidové noviny s osmiprocentním nárůstem počtu čtenářů.

Mezi časopisy vedl týdeník Rytmus života vydavatelství Bauer Media s 598.000 čtenáři na vydání následovaný týdeníkem Nedělní Blesk vydavatelství Czech News Center s 551.000 čtenářů na vydání. U Rytmu života stoupla čtenost o 27.000 čtenářů, u Nedělního Blesku naopak poklesla o sedm procent.

Sledujte nás na podstránke, ktorá prináša správy hlavne z diania v médiách v ČR:

Celkový zásah tisku v delším období je 90 procent populace. Nejméně jeden deník si v posledních čtrnácti dnech přečetlo 65 procent populace, tedy přibližně 5,7 milionu osob ve věku 12 až 79 let. Deníky a jejich přílohy oslovily celkem 72 procent lidí. Čtenářem alespoň jednoho časopiseckého titulu vydávaného na českém trhu je 83 procent občanů ve stejné věkové kategorii, tedy cca 7,3 milionu osob.