Print this page

Netflix natočil v Česku hororový seriál Haunted aj s českými hercami (ukážka) Foto: Netflix

Režisér Jan Pavlacký natočil pre svetovú streamovaciu službu Netflix hororový seriál Haunted.

 

Šesťdielna séria, ktorá kombinuje realitu s napätím filmového hororu, bude mať premiéru 19. októbra. Haunted je prvým seriálom Netflix natočeným v českej produkcii a s českými tvorcami, uviedla dnes v tlačovej správe Simona Andělová z produkčnej spoločnosti Milk and Honey Pictures.

Seriál Haunted, pod ktorým je Pavlacký podpísaný aj ako spoluautor scenára, ponúkne divákom autentické príbehy ľudí, ktorí zažili dramatické udalosti často sprevádzané nevysvetliteľnými a nadprirodzenými javmi. Skutoční aktéri sa v seriáli ocitajú v úlohách rozprávačov, ktorých spomienky dopĺňajú hrané pasáže.

Seriál určený primárne pre americký trh vznikal začiatkom tohto roka v ateliéroch Prague Studios. Filmári natáčali aj v exteriéroch v okolí Prahy, napríklad na lesnom cintoríne, vo vile v Kráľovom Dvore alebo na Okoři.

Na šesťdielnej sérii sa podieľali aj kameraman Marek Dvořák, filmový architekt Martin Martinec, kostýmový návrhár Josef Čechota a umelecká maskérka Ilaria Zamprioli. Popri anglických a amerických hercoch žijúcich v Česku si v seriáli zahrali českí herci a herečky - napríklad Oskar Hes, Jiří Roškot, Jacob Erftemeijer, Eliška Křenková, Kamila Trnková a ďalší.