Print this page

Tvorcovia nového slovenského filmu sa radili s Michaelom Duglasom Foto: DNA

Režisér Peter Bebjak, producent Rasťo Šesták a kameraman Martin Žiaran s produkčnej spoločnosti DNA sa včera podvečer nášho času v New Yorku stretli s americkým hercom Michaelom Douglasom. 

 

"Michael Douglas je úžasný herec a skutočná hviezda svetového formátu. Veľmi si vážime, že si našiel čas stretnúť sa s nami a že sa mu náš pripravovaný film Správa páčil," povedal po stretnutí, kde hovorili o novom filme, Rasťo Šesták.

Pašerácka dráma režiséra Petra Bebjaka zo slovensko-ukrajinského pohraničia Čiara minulý rok zarobila najviac spomedzi všetkých slovenských filmov v našich kinách a Bebjak za ňu získal niekoľko cien, vrátane tých pre najlepšieho režiséra na Medzinárodnom filmovom festivale Karlovy Vary a Slnko v sieti.

Foto: DNA

 

Teraz sa chystá režírovať príbeh dvoch mladých slovenských židov, ktorým sa podarilo ujsť z koncentračného tábora Osviečim a spísať podrobnú správu o tom, ako tábor smrti fungoval. Produkčná spoločnosť DNA Production začne už čoskoro nakrúcať film Správa, ktorý je adaptáciou knihy Alfréda Wetzlera Čo Dante nevidel. Príbeh o pekle, ktoré sa tam dialo,  a správe, ktorú dnes pozná celý svet.
Michael Douglas nakrútil desiatky úspešných filmov - medzi inými Wall Street, Vojna Roseovcov alebo Základný inštinkt, ktoré pozná každý a dnes ich považujeme za klasiku.