Print this page

Súd zakázal hercovi Kevinovi Spacey približovať sa k jeho údajnej obeti Foto: Netflix

Za veľkého záujmu verejnosti a médií dnes na malom ostrove Nantucket v americkom štáte Massachusetts predstúpil pred súd americký herec Kevin Spacey, obvinený zo sexuálneho útoku na osemnásťročného chlapca.

 

Čin, ktorého sa podľa obžaloby dopustil v júli 2016, by dvojnásobného držiteľa Oscara mohol dostať za mreže až na päť rokov. Spacey sa k svojej údajnej obeti nesmie priblížiť, ďalšie pojednávanie sa uskutočni v marci, rozhodol dnes súd.

O prípade informovala predvlani v novembri bývalá televízna moderátorka Heather Unruhová, ktorej syn je údajnou obeťou. Mladíkovi, ktorý v bare na ostrove Nantucket pomáhal v kuchyni, vraj Spacey kupoval drinky, hoci pitie alkoholu je v Massachusetts povolené až od 21 rokov. Potom sa začal správať útočne a obchytkával ho.

Spacey previnenie popiera, čo potvrdil aj počas dnešného pojednávania. K súdu sa pôvodne nechcel dostaviť s odôvodnením, že jeho príchod len povzbudí "negatívnu publicitu" v médiách. Súd ale jeho žiadosť zamietol.

Odporúčame aj: Kevin Spacey, obvinený zo sexuálneho útoku, zverejnil nezvyčajnú spoveď (VIDEO)

V predbežnom konaní dnes súd Spaceymu nariadil, aby sa k svojej údajnej obete ani k jej rodine nepribližoval. Ďalšie pojednávanie bude 4. marca. Obvinený nie je povinný osobne sa dostaviť, musí byť ale v dosahu. Výsledok dnešného súdu Spacey odmietol komentovať.

Kauza osemnásťročného chlapca je prvá z mnohých ďalších, ktoré 59-ročného herca čakajú. Spaceyho už v minulosti z obťažovania obvinilo viac ako tridsať mužov. Ako prvý herca v októbri 2017 obvinil zo sexuálneho obťažovania o dvanásť rokov mladší americký herec Anthony Rapp, ktorého sa vraj pokúsil zviesť pred zhruba tromi desiatkami rokov. Spacey mal vtedy 26 a Rapp 14. Spacey sa Rappovi za "nevhodné správanie" ospravedlnil.