Print this page

Filmová novinka Trhlina má po prvom víkende rekord v návštevnosti (VIDEO) Foto: DNA

Trhlina, ktorá prišla do kín len pred niekoľkými dňami, prekonala všetky rekordy slovenských kinofilmov.

 

Filmová verzia minisérie Trhlina, ktorú pre TV JOJ na motívy rovnomennej knihy Jozefa Kariku nakrútila produkčná spoločnosť DNA Production, priniesla viacero rekordov.

Počas otváracieho víkendu (štvrtok – nedeľa) si film pozrelo neuveriteľných 83-tisíc divákov,“ píšu v tlačovej správe tvorcovia.
Kniha Jozefa Kariku s rovnakým názvom patrila medzi najčítanejšie. Teraz vyšla kniha Trhlina v reedícii aj s fotografiami z nakrúcania.

Návštevnosť počas prvého víkendu bola dokonca lepšia ako v prípade filmu Čiara, ktorý tomuto rebríčku doteraz kraľoval so 69-tisíc divákmi.

Film režiséra Petra Bebjaka v hlavných úlohách s Tomášom Maštalírom, Máriou Bartalos, Matejom Marušinom a Davidom Hartlom videlo 83-tisíc divákov a spolu s predpremiérami to bolo až 87-tisíc divákov, píšu tvorcovia.
„Rád by som sa poďakoval všetkým divákom, ktorí prišli do kín na celom Slovensku – veľmi si to vážime, bez vás by tento úspech nebol možný. Ďakujem Jozefovi Karikovi, že s nami do tohto projektu išiel, tvorcom a hercom, že na plátno priniesli príbeh, ktorý vyvoláva zimomriavky a televízii JOJ, že má odvahu púšťať sa aj do projektov, ktoré sú iné ako to, čo bežne vidíme na obrazovkách,“ povedal Rasťo Šesták, producent DNA Production.