Print this page

Cenu MTV za najlepší film získal film Avengers: Endgame (VIDEO) Foto z filmu

Hlavným víťazom tohtoročných filmových a televíznych cien stanice MTV sa stal superhrdinský epos Avengers: Endgame.

 

Snímka zvíťazila v kategórii najlepší film a herecká ocenenie si odniesli aj Robert Downey jr. A Josh Brolin, ktorých diváci v on-line hlasovaní zvolili za najlepšieho filmového hrdinu a najpôsobivejšieho filmového zloducha.

Za najlepšie herecké výkony boli tento rok ocenené prevažne ženy - vo filmovej kategórii dostala najviac hlasov Lady Gaga, protagonistka hudobnej snímky Zrodila sa hviezda. Za herecký výkon v televízii získala ocenenie Elisabeth Moss, predstaviteľka hlavnej úlohy v dystopickom seriáli Príbeh služobnice. Sandra Bullocková zase dokázala vystrašiť najviac divákov v horore Bird Box.

Cenu za celoživotné dielo dostal pri pondelkovom ceremoniáli herec, producent a bývalý zápasník wrestlingu Dwayne "The Rock" Johnson, známy napríklad zo série Rýchlo a zbesilo.

Filmové ceny MTV spravidla putujú divácky obľúbeným televíznym produkciám a kasovým trhákom a sú považované za akýsi populárny protipól serióznejších cien ako sú Oscary alebo Zlaté glóbusy, pripomenula agentúra Reuters. Víťazi, o ktorých rozhoduje výhradne hlasovanie fanúšikov, dostávajú trofeje v podobe tégliku s popcornom.