Print this page

Jakubisko zverejnil prvú oficiálnu ukážku z novej Perinbaby (VIDEO) Foto: Bontonfilm

Po vyše dvoch rokoch náročnej práce s rozsiahlou filmovou produkciou režisér Juraj Jakubisko a spoločnosť Bontonfilm zverejnili prvé zábery z nového filmu s názvom Perinbaba a dva svety.

 Rozprávka sa začína na mieste, kde pôvodná Perinbaba skončila. Na mlyne. Hlavnou postavou je Lukáš syn Jakuba a Alžbetky, ktorý bude hľadať lásku a šťastie. Pri dobrodružstvách, ktoré prežíva, ho postretne množstvo zázrakov, bizarných postáv i zvierat. Pomáhať mu bude nesmrteľná Perinbaba. Vo filme sa opäť objaví aj Alžbetka (Petra Vančíková), ale už ako mama, ktorá vysiela svojho syna do sveta.

Lukáša stvárni mladý herec Lukáš Frlajs. Súčasťou deja bude opäť babka Perinbaba a Zubatá. Herečky Valéria Kaplánová a Giulietta Masina sa vrátia na obrazovky pomocou trikovej digitálnej technológie.

O pokračovaní Perinbaby sa hovorilo už v roku 2015, nakoniec sa natáčanie o rok odložilo, hlavne kvôli nepriaznivým podmienkam. Bolo málo snehu.

Nový očakávaný film Juraja Jakubiska si budú môcť slovenskí i českí diváci pozrieť v kinách už v prvej polovici roka 2020.