Print this page

Nové Hviezdne vojny zarobili tento víkend 374 miliónov dolárov (VIDEO) Foto z filmu

Deviaty a zároveň posledný diel zo sci-fi filmovej série o Hviezdnych vojnách Star Wars: Vzostup Skywalkera tento víkend vo svetových kinách napriek zmiešaným recenziám zarobil 374 miliónov dolárov, len v Spojených štátoch to bolo 174 miliónov dolárov.

moval o tom webový server Variety. Film režíroval J. J. Abrams, ktorý sa podieľal aj na scenári.

Tržby posledného dielu kultovej ságy sa však tentoraz nedajú porovnávať s jeho predchodcami Star Wars: Poslední Jediovia (2017) a Star Wars: Sila sa prebúdza (2015), kedy filmy v rovnakom období v USA utŕžili 248, respektíve 220 miliónov dolárov. Napriek tomu však Star Wars: Vzostup Skywalkera predstavuje jeden z divácky najočakávanejších filmov tohto roka a zároveň má po svojich predchodcoch z posledných rokov tretí najúspešnejší štart filmu s decembrovou premiérou.

Snímka, ktorý sa tradične odohráva "pred dávnymi časmi v preďalekej galaxii", opäť ponúka vesmírne strety a súboje so svetelnými mečmi. Okrem iného ukazuje moc temnej strany Sily, ktorá na svoju stranu láka aj kladných hrdinov.

Filmová adaptácia broadwayského muzikálu Cats (Mačky) sa naopak zatiaľ ukazuje ako prepadák, keďže doteraz zarobila v severnej Amerike len 6,5 milióna dolárov proti očakávaným 15 miliónom.