Print this page

Walt Disney končí s jednou z najznámejších značiek Zdroj: Walt Disney

Americká spoločnosť Walt Disney končí so značkou 20th Century Fox, ktorá je jedným z najznámejších mien v zábavnom priemysle.

 

Filmovú spoločnosť, ktorá je na trhu 85 rokov, Disney v januári premenovala na 20th Century Studios a teraz premenovala televízne štúdio 20th Century Fox Television na 20th Television, uviedol server BBC. Z oboch značiek, televíznej i filmovej, tak vypadol názov Fox, logá však zostanú veľmi podobné tým doterajším a ponechajú si rovnako slávnu fanfárovú melódiu a zobrazenie svetlometu.

Disney vlani dokončil dohodu o prevzatí väčšiny mediálnych aktivít skupiny Fox mediálneho magnáta Ruperta Murdocha za 71,3 miliardy USD.

Disney tiež premenoval ďalšie televízne štúdiá. ABC Studios a ABC Signature Studios budú teraz ABC Signature, zatiaľ čo z Fox 21 Television Studios sa stane Touchstone Television.

Televízia 20th Century Fox Television, ktorej korene siahajú do roku 1949, bola domovom niektorých najslávnejších televíznych programov, vrátane pôvodného seriálu Batman a seriálov M * A * S * H ​​a Simpsonovci. Nové logo sa začne objavovať pri seriáloch, ktoré sa začnú vysielať tento rok na jeseň. Pri už odvysielaných tituloch zostane pôvodný logo a názov.

Filmové štúdio 20th Century Fox je známe produkciou niektorých z najväčších filmov všetkých čias, ako je Avatar a Titanic. Značka vznikla v roku 1935, kedy sa spojili Twentieth Century Pictures a Fox Films.

Disneyho filmová história siaha do roku 1937, kedy vznikol film Snehulienka a sedem trpaslíkov. Teraz zahŕňa aj firmu Lucasfilm, ktorá vlastní práva na filmovú ságu Star Wars, alebo spoločnosť Marvel Studios.

Odstránenie slová Fox zo všetkých štúdií Disney má zmysel, pretože by mohlo miasť spotrebiteľov. Súčasťou skupiny Fox totiž zostali značky ako Fox Entertainment, Fox Sports a Fox News, ktoré nemajú nič spoločné s firmou Walt Disney, dodal spravodajský server CNN.