Print this page

Vyhlásili najhoršie filmy roka, pozrite si víťazov (VIDEO) Foto: Netflix

Najhoršou snímkou roka a filmom s najhorším scenárom sa podľa organizátorov amerických filmových anticén Zlatá malina stala snímka z produkcie spoločnosti Netflix nazvaná Blondínka inšpirovaná životom Marilyn Monroe. Po dvoch Zlatých malinách dostali aj horor Morbius a životopisný film Elvis, informovala televízia CNN.

Cenu pre najhoršieho herca si vyslúžil Jared Leto rolou upírovitého antihrdinu vo filme Morbius, za ktorý dostala anticenu aj herečka Adria Arjonaová v kategórii najhoršia herečka vo vedľajšej úlohe. Najhorším hercom vo vedľajšej úlohe sa podľa nadácie Golden Raspberry Awards stal Tom Hanks za stvárnenie hudobného manažéra Toma Parkera vo filme Elvis. Hanks dostal za tento film Zlatú malinu aj v kategórii najhoršia spoločná kombinácia, a to spolu so svojou latexovou tvárovou maskou a "smiešnym" prízvukom.

Zlaté maliny sa udeľujú deň pred americkými filmovými cenami Oscar, na ktoré mal pritom film Elvis osem nominácií, vrátane kategórie najlepší film.

Ceny za najhoršie snímky a herecké počiny každoročne udeľuje organizácia Golden Raspberry Awards, ktorá má niečo cez 1000 členov a víťaza volí z nominovaných online. S nápadom udeľovať tieto anticeny prišiel v roku 1980 kalifornský publicista a filmový fanúšik John Wilson.

Ceny sa udeľujú za najhoršie filmové prešľapy roka, ale v tomto ročníku organizátori sami jeden urobili, ako píše časopis Hollywood Reporter. V kategórii najhoršia herečka roku nominovali iba 12-ročnú Ryan Kieru Armstrongovú. Po kritike na sociálnych sieťach meno maloletého dievčaťa škrtli, nahradili svojim a cenu v tejto kategórii tak nakoniec dostali oni.