Print this page

.týždeň dementuje nepravdivú informáciu, ktorú o ich editorovi šíria konšpiračné weby Foto: .týždeň

Po prvom kole prezidentských volieb sa prostredníctvom sociálnych sietí začal šíriť status študenta bratislavského gymnázia, ktorý na facebooku vystupuje pod menom Emil Hodál, v ktorom pejoratívne písal o tom, ako Zuzana Čaputová po víťazstve „zatočí“ so svojimi oponentmi.

Neskôr sa za svoj status ospravedlnil.

Statusu študenta sa venovali viaceré konšpiračné weby, cez tému statusu útočili na fanúšikov Čaputovej, na vedenie školy, ktorú študent navštevuje, ale aj na časopis .týždeň.

Niektoré z týchto pochybných webov napísali nepravdivú informáciu, že otcom spomínaného študenta je grafický editor .týždňa Martin Hodál. Šíril to napríklad bývalý Mečiarov novinár Pavel Kapusta, ktorý kandidoval v rôznych voľbách za SNS, na webe napalete.sk v článku Syn grafika časopisu Týždeň chce vystrieľať odporcov Čaputovej. Písal o tom aj web Infovojna.sk.

PrtSc napalete.sk

„Autor kontroverzného statusu nie je môj syn, nie sme v nijakom príbuzenskom vzťahu a vôbec sa nepoznáme. Šokovalo ma, s akou ľahkosťou sa môže absolútne vymyslená informácia šíriť mediálnym priestorom len pre spojenie môjho priezviska s inou osobou,“ napísal vo vyhlásení grafický editor .týždňa Hodál.
Redakcia .týždňa zároveň žiada všetky subjekty, ktoré danú nepravdivú informáciu uverejnili, aby zjednali nápravu a verejne sa ospravedlnili za uvedenie neoverenej a nepravdivej informácie.

Táto sekcia vzniká v spolupráci s 365.bank.  Stretli ste sa s hoaxom, dezinformáciami či konšpiráciami? Dajte nám o nich vedieť na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.