Print this page

Pozor na podvodné ponuky smartfónov na akoby serióznych stránkach médií

Spoločnosť Samsung varuje pred podvodnými ponukami na internete.

 

Na internete na Slovensku a v Česku sa objavili podvodné stránky, ktoré ponúkajú smartfón Samsung Galaxy S10+ za niekoľko eur (1 euro a pod.) napríklad ako za úhradu poštovného pre zaslanie odmeny za účasť v spotrebiteľskom prieskume. Ide o podvod, upozorňuje spoločnosť Samsung.

Pre zvýšenie dôveryhodnosti tejto ponuky sa tvária ako stránky významných médií či spoločností (napr. iDnes.cz, iHned.cz, Aktuality.sk, T-Mobile či Samsung) a zneužívajú ich meno, logo a grafickú identitu.

 

Rozdiel je v tom, že sú väčšinou písané lámanou slovenčinou či češtinou a vyžadujú zadanie osobných údajov a zaslanie platby z účtu.

Tieto stránky často menia svoju podobu, samotný obsah ponuky aj internetovú adresu a užívateľ sa na ne môže okrem iného dostať po kliknutí na podozrivo formulovaný sponzorovaný post na Facebooku, ktorý napríklad informuje o špeciálnej akcii Samsungu. Klienti týmto riskujú nielen stratu zaslaných peňazí, ale aj zneužitie svojej identity, upozorňuje spoločnosť Samsung Electronics, ktorá zároveň vyhlasuje, že s týmito stránkami a ponukami nemá nič spoločné a dôrazne varuje verejnosť pred zadávaním akýchkoľvek osobných či platobných údajov, či zasielaním peňazí na účty, vyžadované autormi týchto podvodných stránok.


V prípade nejasností ohľadne aktivít spoločnosti Samsung Electronics je možné sa obrátiť na jej bezplatnú non-stop infolinku 800 726 786 (ČR), 0800 726 786 (SR).

Táto sekcia vzniká v spolupráci s 365.bank.  Stretli ste sa s hoaxom, dezinformáciami či konšpiráciami? Dajte nám o nich vedieť na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.