Print this page

Sľubované živé vysielanie Harabina z návštevy Vaskyho vo väzení sa nekonalo (VIDEO) Štefan HArabin s redaktorom Hlavných správ Reprofoto FB Štefan Harabin

Po Tiborovi Rostásovi, ktorý je neprávoplatne odsúdený za rozširovanie extrémistických materiálov a hanobenia rasy a národa, sa Štefan Harabin v čase predvolebnej kampane rozhodol brániť aj kontroverznú dvojicu Martina Daňa a Rudolfa Vaskyho, ktorí sú obvinení z výtržníctva a od polovice decembra sú zadržaní.

V utorok Harabin zverejnil na facebooku vizualizáciu s logom svojej strany a nápisom „Vasky a Daňo v tom nesmú ostať sami“, pri ktorej oznámil, že Vaskyho dnes navštívi vo väzení a z návštevy bude vysielať živý prenos.

Živý prenos sa však neuskutočnil. Harabina k Vaskymu nepustili, pretože si nedoniesol občiansky preukaz, ale len kópiu preukazu. "Väznica urobila všetko preto, aby som sa tam nedostal. I keď som chcel dať aj odber krvi, že som to ja podľa identifikačnej karty, tak ma tam k nemu nepustili. Neverili, že som to ja, Harabin,“ posťažoval sa Harabin novinárom.

Odporúčame aj: Vyšetrovateľ NAKA obvinil Martina Daňa a Rudolfa Vaskyho

Podobne sa chystá navštíviť aj obvineného Martina Daňa.

Obvinení Vasky a Daňo sa podľa vyšetrovateľa opakovane dopúšťali prečinu výtržníctva spáchaného formou spolupáchateľstva a závažnejším spôsobom konania na viacerých osobách páchania takýchto skutkov verejne prostredníctvom počítačovej siete. Vyšetrovateľ spojil na spoločné konanie k tejto trestnej veci aj niektoré ďalšie skutky obvineného Daňa.

Odporúčame aj: Harabin šíri hoax o príchode tisícov migrantov

Začiatkom decembra polícia obvinila Daňa aj pre podozrenie z daňových podvodov.