Šíri sa podvod, ktorý zneužíva tvár Pellegriniho, Rozborila aj Hamšíka (FOTO)

Šíri sa podvod, ktorý zneužíva tvár Pellegriniho, Rozborila aj Hamšíka (FOTO)

Napriek tomu, že statusy s fotkou Vila Rozborila či Petra Pellegriniho sľubujúce milióny, poukážky či auto... vyzerajú už na prvý pohľad veľmi nedôveryhodne, na facebooku na ne stovky ľudí naleteli a podvod vo veľkom ďalej šíria.

Na facebooku sa v nedeľu podvečer objavilo niekoľko statusov, ktoré cez falošné profily moderátora Vila Rozborila sľubujú milióny dolárov, auto, dom či poukážky, a vyzývajú ľudí, aby sa do podvodu zapojili.
Už na prvý pohľad je zjavné, že ide o podvod a celkom odfláknutý.

Falošná stránka na Facebooku

Text tvorí nekvalitný preklad. Hoci status sľubuje doláre, na fotke sú bankovky s kolumbijskými pesos. Falošné facebookové stránky "herca" Vila Rozborila už na prvý pohľad vyzerajú ako podvodné - vznikli len v nedeľu podvečer, nemajú takmer žiaden obsah, nemajú verejného admina a ani podrobnejšie informácie.

Napriek tomu za pár hodín sa do výzvy zapojili stovky ľudí.

V nedeľu sa podobný podvod objavil s tvárou športovca Mareka Hamšíka v pondelok aj s tvárou a menom bývalého premiéra Petra Pellegriniho.

 

 

odobným spôsobom zneužili známe mená aj v iných krajinách, napríklad poľského prezidenta Andrzeja Dudu či herca z telenoviel Wiliama Leviho.