Print this page

Facebooku došla trpezlivosť, obmedzuje Zem a Vek a avizuje mu stopku Reprofoto interffairs.ru

Sociálna sieť Facebook konšpiračnému webu Zem a Vek oznámila, že jej dvom stránkam na facebooku hrozí zrušenie publikovania kvôli neustálym porušovaniam Noriem komunity.

Zároveň facebook zredukoval stránke distribúciu a zaviedol ďalšie obmedzenia kvôli opakovanému zdieľaniu falošných správ. Ľudia tiež uvidia, či má stránka históriu zdieľania falošných správ.


O týchto opatreniach informoval samotný Zem a Vek, ktorému sa to nepáči a považuje to za obmedzovanie slobody prejavu.

Facebook je komerčná platforma. Kto chce na nej publikovať, musí dodržiavať jej pravidlá. Jednými z nich je to, že odmieta šíriť konšpirácie a dezinformácie, aj keď sa na tom stále výrazne podieľa.

Odporúčame aj: Zem a Vek upravil nos Čaputovej ako na antisemitských karikatúrach

Zem a Vek je od začiatku svojej existencie jeden z hlavných šíriteľov konšpirácií na Slovensku, k čomu využíva aj facebook, ten viackrát obmedzil publikovanie šéfredaktora Zem a Vek na jeho osobnom profile. Posledné mesiace Facebook viacero statusov tohto webu označil za hoaxy a čitateľom prostredníctvom factchacking platformy (programu na preverovanie faktov) ukázal, v čom sú zavádzajúce.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Odporúčame aj: Súd rozhodol o vine Tibora Rostása z konšpiračného časopisu Zem a Vek (VIDEO)

Zem a Vek pravidelne šíri klamstvá, dezinformácie, proruskú propagandu. Vykráda iné médiá a šíri nebezpečné medicínskych nezmysly, ktoré vážne ohrozujú zdravie ľudí, ale aj šíri antisemitizmus a klamstvá spochybňujúce členstvo SR v Európskej únii a NATO.

Táto sekcia vzniká v spolupráci s 365.bank.  Stretli ste sa s hoaxom, dezinformáciami či konšpiráciami? Dajte nám o nich vedieť na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.