Print this page

Adela Vinczeová: Otec skončil s covidom v nemocnici, možno teraz pozmení názor na covid (VIDEO) Reprofoto FB Viktor Vincze

Prispievateľ dezinformačných webov a známy šíriteľ rôznych konšpirácií Jozef Banáš patrí medzi hlavných popieračov ochorenia COVID-19. Ešte pred niekoľkými dňami zdieľal na facebooku status, v ktorom sa z ochorenia vysmieval:

 

Dnes poňho prišla sanitka. Ako hovorí jeho dcéra Adela Vinczeová, Jozef Banáš sa nakazil pravdepodobne od nej, má covid, 10 dní ležal a mal náročnejší priebeh ochorenia - nevládal prejsť na záchod či nadýchnuť sa, hovorí vo videu moderátorka, ktorá patrila tiež medzi tých, ktorí pravidlá až tak dôkladne nedodržiavajú. Napríklad pri natáčaní niektorých posledných častí talkšou v divadle si rúško nedala.

Foto: RTVS

Adela Vinczeová pred niekoľkými dňami tiež na koronavírus ochorela, od nej to chytil aj jej manžel, ktorý mal ťažší priebeh.

Dnes manželia zverejnili emotívne video, v ktorom informujú o priebehu ochorenia Jozefa Banáša a vysvetľujú, že covid nie je chripôčka. "Kamaráti, prosím, venujte tri minúty svojich životov tomuto videu nakrútenému včera večer po tom, čo pozitívneho Adelkinho otca odviezla na Kramáre sanitka. Ukážte video vašej rodine, ktorá chystá veľké návštevy. Alebo ho pustite známym či kamarátom, ktorí stále neveria alebo pochybujú. Jeden z pochybovačov totiž leží od včera na kyslíku," napísal Vincze k videu.

Aktualizácia 23.12. Deň po videu Vinczeovcov zverejnil z nemocnice video aj Banáš. Viac:  Banáš z nemocnice nahral video, v ktorom tvrdí, že on kovid nikdy nespochybňoval (VIDEO)

V nemocnici s covidom dnes zomrel aj bývalý novinár Milan Blaha, jeho syn sa na nedávnych protestoch premával medzi ľuďmi tiež bez rúška a ešte pred pár dňami sa vysmieval Igorovi Matovičovi a členom vlády s covidom, pričom ich ochorenie zľahčoval.

Táto sekcia vzniká v spolupráci s 365.bank.  Stretli ste sa s hoaxom, dezinformáciami či konšpiráciami? Dajte nám o nich vedieť na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.