Print this page

Antivaxeri obrátili: Už neriešia čipovanie ale očkovanie vitamínom C, roztokom Aqua či zasúvacie ihly (FOTO) Foto: MZ SR

S očkovaním sa spustila vlna nových konšpirácií – čipovanie už nie je in, ani vyhubenie ľudstva, či zhubné vedľajšie príznaky, ktoré po očkovaní nasledujú.

Na Slovensko tento týždeň dorazili prvé vakcíny proti ochoreniu COVID-19 a spustilo sa očkovanie. Prvý bol zaočkovaný infektológ Vladimír Krčméry, zdravotníci z prvej línie ale aj prezidentka a niektorí členovia vlády, všetci za prítomnosti kamier očkovanie prežili bez ujmy a po pár sekúnd aj bez ujmy odkráčali.

Podľa diskusií na sociálnych sieťach na spustenie očkovania netrpezlivo čakali hlavne tí, ktorí sa očkovať nechcú - okamžite spochybňovali prvé zábery, no chytiť sa veľmi nebolo čoho. Počas živého prenosu nikto neodpadol a nemal žiadne vážne príznaky a chvalabohu ani neumrel, ako konšpirátori zvykli doposiaľ strašiť. Rétorika diskutérov sa preto od hrôz očkovania a čipovania, ťažkých vedľajších účinkov presunula k novým konšpiráciám – že v ampulkách nie je očkovacia látka, ale vitamín C, alebo dokonca „H2O“ či „Aqua“, že pri očkovaní boli použité atrapy ihiel alebo, že očkovanie nevidno, je hrané a podobne.

Jednoducho, presvedčených antivaxerov, pre ktorých koronavírus neexistuje, nepresvedčí ani live vysielanie z očkovania, zábery ťažko chorých z nemocníc. Jednoducho neuveria, ani keby sedeli vedľa prezidentky, ktorú práve očkujú s čerstvo vybalenou vakcínou.

Komentáre "odborníčiek" pod fotkou prezidentky z očkovania Foto: KP SR

Z komentárov antivaxerov vyberáme:

• Ozaj, prečo tam neboli originál ampule s očkovacou látkou ale už iba naplnené striekačky a čím?
• To by ma veľmi zaujímalo aký vitamín im pichli .
• Keby majú hrať divadlo, pichnú nejaký čistý roztok/vodu načo vitamíny .
• Ale veď to celé je jedno veľké divadlo.
• Také placebo by som si aj ja nechala pichnúť, hoc aj pred celým svetom .
• A čo im pichli keď ani nevidno, že čo? A hrajú divadlo pred celým národom. A ľuďom budú pichať sračky.!!!?? A potom všetci pokapeme alebo naše deti si to odnesú.
• Aké vitamínky ste dostali, vsetci vedia čo sa deje ľuďom po zaočkovaní po celom svete a vy tiež. Toto divadlo…, keby to nebola pravda NEROBÍTE.
• Prosím vás pekne, to je, oblbovanie ľudí.
• Hlavne že polovica vlády naraz zázračné je nakazená Covid 19, aby sa vyhla očkovaniu.
• Nebolo vidieť ampulku ako naberajú do injekcie, na toto vám nikto nenaletí, trápne divadlo.
• Klamú, klamú robia z ľudí bláznov. Verte, že toto je veľké divadlo na občanov a nie sú to tie injekcie, čo nútia nám.
• Škoda že len nikde nikomu nevidno ihlu... To sa môže každý takto ukázať... Na oko že je už očkovaný.
• Inj.roztok Aqua… atrapy. Občanom dajú jedy.
• Hanba. Oni si vpichnú placebo injekciu. A tým sprostým ľuďom najväčší sajrajt. Hnusná propaganda! Aj tak si väčšina ľudí nedá tú vakcínu! A môžte sa aj posrať!!! NAKU na nich!
• Veď to je do očí bijúce, že je toto podvod na ľuďoch.
• ...že zasúvacie ihly alebo b12

Odporúčame aj: Do živého vysielania zo spustenia očkovania sa dostala šíriteľka dezinformácií a ukázala, o čo jej vlastne ide (VIDEO)

Podľa Štátneho ústavu pre kontrolu liečiv vakcína spĺňa všetky požiadavky na bezpečnosť, účinnosť a kvalitu vakcín platné v Európskej únii. Klinické skúšanie ukázalo, že vakcína znížila počet symptomatických prípadov COVID-19 o 95 %. Takáto účinnosť sa preukázala aj u ľudí, u ktorých je vyššie riziko závažného priebehu ochorenia COVID-19, vrátane účastníkov s astmou, chronickým ochorením pľúc, diabetom, vysokým krvným tlakom a obezitou (BMI ≥ 30 kg/m2). Vysoká účinnosť bola potvrdená bez ohľadu na pohlavie či rasovú alebo etnickú príslušnosť.

Vakcína Comirnaty sa podáva v dvoch dávkach do ramena, pričom odstup medzi dávkami je 21 dní. Najčastejšie nežiaduce účinky po očkovaní danou vakcínou sú zvyčajne mierne a krátkodobé. Patria medzi ne bolesť a začervenanie v mieste vpichu, únava, bolesť hlavy, svalov a kĺbov, zimnica a horúčka.

Táto sekcia vzniká v spolupráci s 365.bank.  Stretli ste sa s hoaxom, dezinformáciami či konšpiráciami? Dajte nám o nich vedieť na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.