Print this page

Zosnulému moderátorovi Tvarožkovi niekto ukradol účet na facebooku a začal ho používať (FOTO) Foto: SRo

Známy rozhlasový moderátor Michal Tvarožek je už niekoľko týždňov po smrti, zomrel v januári tohto roka, no jeho facebookový profil dnes ožil.

Niekto si jeho účet na facebooku prisvojil a zmenil moderátorovú profilovú aj titulnú fotku, aj všetky údaje, okrem mena. Rodina a priatelia moderátora sú pobúrení. Na falošný účet upozornila bývalá kolegyňa moderátora Mirka Ábelová aj dcéra Zuzana: "Poprosím všetkých tatinovych priateľov... Tatino v januári zomrel. Tento profil je hacnuty. Nahláste ho prosím a zrušte priateľstvo," napísala Zuzana Tvarožková Patrnčiaková na facebooku.

Takto dnes podvodník zmenil účet Michala Tvarožka:

Nový "majiteľ" účtu sa tak nielen skrýva za identitu novinára, ale dostal sa aj k jeho správam, celému profilu, no aj k mnohým fotkám a informáciám, ktoré zdieľajú priatelia Michala Tvarožka. Kto je na fotografii, nie je známe, ani to, či fotky patria „novému majiteľovi“. Na správy reaguje výsmechom.

Účet je potrebné facebooku nahlásiť a zrušiť priateľstvo.

Michal Tvarožek, ktorý zomrel tento rok 7. januára, bol jednou z najvýraznejších osobnosti Československého aj Slovenského rozhlasu, ale aj rozhlasových médií. Po novembri 1989 spoluzakladal spravodajskú reláciu Rádiožurnál. Bol redaktorom, vedúcim redaktorom spravodajstva, ale aj moderátorom, parlamentným spravodajcom. Robil živé prenosy z významných udalostí, ako boli inaugurácie prezidentov, návšteva pápeža Jána Pavla II, vznik SR a jej prijatie do OSN, vstup do EÚ, ale aj štátne pohreby. Popri tom autorsky pripravoval a moderoval Dobré ráno, Kontakty a hlavne Nočnú pyramídu.

Táto sekcia vzniká v spolupráci s 365.bank.  Stretli ste sa s hoaxom, dezinformáciami či konšpiráciami? Dajte nám o nich vedieť na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.