Print this page

Facebook po upozornení ministerstva zrušil stránku Chemtrails Slovensko Foto: Omediach.com

V mori dezinformácií, ktoré sa šíria na facebooku, dnes vyschol jeden zdroj hlúpostí. Facebook zablokoval stránku Chemtrails Slovensko. O zrušenie požiadalo sociálnu sieť ministerstvo zdravotníctva. Na adrese dezinfostránky je už len oznam, že stránka je nedostupná:

"Facebook nám potvrdil, že zrušil stránku "Chemtrails Slovensko" po tom, ako sme im cez ministerstvo zdravotníctva poslali niekoľko príkladov a ukážok dezinformácií, ktoré šírili," oznámil Jakub Goda, ktorý má na ministerstve na starosti boj s dezinformáciami.

Stránka mala vyše 31 000 fanúšikov a okrem "chemtrailsov" pravidelne šírila aj rôzne ďalšie hlúposti o vakcínach ako o depopulačnom nástroji, o ich "smrteľných vedľajších účinkoch" a podobne.

"Facebook preskúmal ich obsah a stiahli celú stránku, pretože vyhodnotili, že dlhodobo a pravidelne porušovala ich "community standards related to Covid and vaccine misinformation". Medzičasom už si samozrejme založili novú chemtrails stránku, s ktorou začínajú od nuly," píše Goda.

Odporúčame aj: Polícia začala trestné stíhanie za články webu Badateľ, ktorý radil rodičom nedávať deťom rúška

V minulosti ministerstvo zdravotníctva upozornilo aj na facebookovú stránku Badateľ, ktorá bola následne zrušená. Trpezlivosť sociálnej sieti v minulosti došla aj so Slobodným vysielačom. Mnoho stránok, ktoré šíria dezinformácie, však facebook stále toleruje.

Táto sekcia vzniká v spolupráci s 365.bank. Stretli ste sa s hoaxom, dezinformáciami či konšpiráciami? Dajte nám o nich vedieť na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.