Print this page

Spoločnosť Websupport upozorňuje na rozsiahly podvod zneužívajúci jej meno Zdroj: Websupport

V poslednom období sa rozšírili rôzne phishingové útoky zneužívajúce mená bánk, sociálnych sietí a najnovšie aj meno najväčšieho poskytovateľa webhostingových služieb a registrátora domén na Slovensku spoločnosti Wesupport.

 Tá upozorňuje na šírenie podvodných e-mailov, ktoré vyzývajú k úhrade služieb v mene Websupportu alebo za obnovenie domény. "Zvýšte, prosím, opatrnosť. Odkaz v takejto správe neotvárajte a nevykonávajte platbu. V prípade otvorenia daného odkazu a zadania vašich prihlasovacích údajov odporúčame zmeniť heslo a aktivovať 2-faktorovú autentifikáciu," odporúčajú svojim zákazníkom.

Aktuálny phishingový útok zasiela e-maily z adresy tváriacej sa ako websupport @ vasadomena.tld a WebSupport.sk. V skutočnosti ide o úplne inú e-mailovú adresu. "Pre nás je to veľmi nepríjemná situácia. Naše dlho budované dobré meno je jednoducho zneužité a možnosti obrany sú minimálne. Útočníkovi stačilo použiť verejne dostupné databázy o tom, kde sú domény registrované, scriptom získať z nich mailovú adresu a už len poslať e-mail s odkazom na podvodnú platbu. My aspoň blokujeme ďalšie doručovanie takýchto e-mailov, nahlasujeme samotné stránky, informujeme zákazníkov aj médiá," informuje spoločnosť.

Vzor podvodného mailu:

Po kliknutí na odkaz, ktorý sa tvári ako websupport.sk, sa dostanete na falošnú stránku Websupport administrácie a po zadaní akéhokoľvek mena a hesla na stránku veľmi podobnú platobnej bráne Tatrabanky.
    Ak ste zaplatili:
  1. kontaktujte banku, ktorá vydala použitú kartu
  2. zmeňte si vaše heslo na prístup do https://admin.websupport.sk/

Websupport odporúča aj aktiváciu dvojfaktorovej autentifikácie, ktorá zvýši zabezpečenie vášho konta.

 Táto sekcia vzniká v spolupráci s 365.bank. Stretli ste sa s hoaxom, dezinformáciami či konšpiráciami? Dajte nám o nich vedieť na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.