Print this page

Finančná správa upozorňuje na podvodný mail sľubujúci vrátenie peňazí Ilustr. foto: Finančná správa

Finančná správa opäť upozorňuje na podvodníkov, ktorí sa snažia oklamať daňovníkov a zasielajú im podvodný email. Ponúkajú im vrátenie sumy vo výške 136,99 eura, ak vyplnia priložený formulár žiadosti.

Finančná správa takéto maily neodosiela a daňovníkom odporúča, aby na ne nereagovali ani neposkytovali žiadne svoje údaje: „Daňovníkov informujeme o týchto podvodných praktikách, aby zbytočne neprichádzali o svoje peniaze a nenaleteli podvodníkom, ktorí ich chcú len zneužiť. Finančná správa vyzýva verejnosť, aby na takéto emaily nereagovali, neklikali na priložené linky a nevypĺňali žiadny „formulár žiadosti“ a obrátili sa na políciu. Žiadne takéto emaily finančná správa nerozposiela,“ upozorňuje FS a dodáva, že vec bude riešiť v spolupráci s kompetentnými orgánmi.

Podvodný mail vyzerá takto:

Táto sekcia vzniká v spolupráci s 365.bank. Stretli ste sa s hoaxom, dezinformáciami či konšpiráciami? Dajte nám o nich vedieť na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.