Print this page

Andrej Danko je pobúrený, denník SME mu deaktivoval blog Foto: facebook Andrej Danko

Blogy denníka SME môže využívať na publikovanie článkov ktokoľvek, aj politici, za podmienky dodržiavania pravidiel blogovania. Svoj blog mal na webe sme.sk aj predseda SNS Andrej Danko. Dnes Danko na facebooku zverejnil status, v ktorom sa posťažoval na cenzúru a na to, že mu v SME "vypli blogy". 

 "Denník SME sa rozhodol deaktivovať blog Andreja Danka. Andrej Danko dlhodobo šíri lži ohľadne vojny na Ukrajine, ktorú rozpútala Ruská federácia na príkaz Vladimíra Putina. Denník SME podporuje rôznorodú diskusiu, ale dezinformácie a lži nie sú a nemôžu sa stať súčasťou takejto diskusie. Relativizovanie okupačnej vojny Ruskej federácie na Ukrajine je nielen v rozpore s kódexom blogera, ale aj dobrými mravmi," oznámil denník SME.

Na jednom z posledných blokov napísal napríklad toto: "Zrazu tu je ukrajinský konflikt a za všetko podľa nich môže Rusko. Hodí sa im to. Miesto zachovania si prezieravosti a kľudu je Slovensko najaktívnejšie v dodávke ťažkej vojenskej techniky... Naša vláda a prezidentka dokonca snívajú, aby sme boli lídri dodávok raketového systému. Ich sen je tiež, aby naši dobrovoľníci mohli beztrestne bojovať na Ukrajine, rozmýšľajú aj o mierovej misii NATO. Rizikom našich amatérov je, že si neuvedomujú ako nás ohrozujú, ako sú využívaní."

Andrej Danko patrí medzi najväčších proruských politikov na Slovensku. Andrej Danko napríklad na facebooku vyhlásil, že „túto situáciu nie je možné jednoznačne vyhodnocovať ako útok zo strany Ruska“. „Ukrajinská vláda 8 rokov terorizovala ruských obyvateľov v Doneckej ľudovej republike a Luhanskej ľudovej republike. Rusko dlhé obdobie upozorňovalo, že tam prebieha genocída, a že si neželá prítomnosť vojsk z USA v Európe. Rusko sa rozhodlo pomôcť ruskému obyvateľstvu na Ukrajine.“

Aktuálne, v čase vojny na Ukrajine a šírenia proruskej propagandy, štát vypol viacero webov, ktoré šíria škodlivé dezinformácie.

Andrej Danko, v čase, keď bol predsedom parlamentu, absolvoval niekoľko návštev vrcholových ruských politikov, ruskej dumy, ale aj ľudí zo sankčného zoznamu. V roku 2017, v čase keď už boli na Rusko po anexii Krymu uvalené prvé sankcie, rečnil v ruskom parlamente o „slovanskej vzájomnosti”.