Print this page

ČTK upozorňuje na podvodné weby, polícia to podľa nej odmieta riešiť Reprofoto EP

Česká tlačová agentúra ČTK upozorňuje, že sa rozmáhajú podvodné webové stránky, ktoré predstierajú, že ide o stránky spravodajského titulu ČTK České noviny (www.ceskenoviny.cz), a obsahujú odkazy sľubujúce ľahký zárobok.

ČTK podala v tejto veci trestné oznámenie, no Polícia ČR odmietla začať úkony trestného konania s odôvodnením, že vo veci nebolo preukázané žiadne protiprávne konanie či spáchaný trestný čin alebo priestupok, píše ČTK v tlačovej správe.

ČTK s ľútosťou konštatuje, že pokiaľ Polícia ČR nevidí v zjavnej snahe spáchať podvod a okrádať ľudí protiprávne konanie, nemá ČTK sama možnosť pred týmto konaním verejnosť ochrániť.

"Preto prosíme, neklikajte na žiadny odkaz vedúci z čohokoľvek, čo predstiera, že je materiál Českých novín, resp. ČTK, sľubujúci ľahký zárobok. ČTK poskytuje výlučne spravodajstvo a tlačové oznámenia riadne označené zdrojom, nie pochybné návody, ako rýchlo zbohatnúť," upozorňuje ČTK.

Podobné podvodné stránky fungujú aj na Slovensku. Podvodníci pri týchto podvodných stránkach použijú dizajn a názov známych spravodajských webov a pomocou vymyslených príbehov o rýchlom zbohatnutí sa pokúšajú získať kontakty a peniaze a od čitateľov.