Print this page

Polícia zadržala osobu, ktorá sa vyhrážala masovou vražou na Spišských trhoch (VIDEO) Reprofoto FB Polícia SR

Pred pár dňami sa na sociálnych sieťah rozšírilo video z účtu s názvom Aleš Škt., v ktorom osoba hovorí o vražde a pláne masovej vraždy v Špišskej Novej Vsi. Na prípad upozornila pred pár dňami aj polícia.

Dnes polícia zverejnila video zo zásahu aj s informáciou, že v súvislosti s vyhrážkami zadržala osobu, ktorá sa mala na sociálnych sieťach vyhrážať plánovaním masovej vraždy na Spiši, no nevolá sa Aleš.

V noci zo štvrtka na piatok vykonala národná kriminálna agentúra s útvarom osobitného určenia (Lynx Commando) zaisťovaciu akciu s krycím názvom „PAS“.

„K zadržaniu osoby výrazne prispel odbor kriminálnej polície okresného riaditeľstva Policajného zboru v Spišskej Novej Vsi. Vykonali sme tiež domovú prehliadku, pri ktorej sme zaistili rozhodujúce digitálne stopy,“ oznámila polícia.

Z doposiaľ vykonaných vyšetrovacích úkonov vyplýva, že hrozba teroristického útoku súvisiaca s videami na YouTube, ktoré sa posledné dni šírili internetom, je definitívne a jednoznačne odvrátená, tvrdí polícia.
Zadržaná bola jedna osoba, nejde však o Aleša Š., ako to prezentoval názov užívateľského účtu na portáli YouTube:

Profil na Youtube je už zablokovaný. Podľa textu, obsahujúceho vulgarizmy, rasistické hlášky, to vyzeralo na psychicky narušeného autora.

Polícia odmietla povedať ďalšie podrobnosti : „V súčasnom štádiu trestného konania nebudeme zverejňovať žiadne ďalšie informácie, no v momente, keď to procesná situácia dovolí, poskytneme viac.“
Apeluje však na verejnosť, aby bola pri manipulácii s obsahom na sociálnych sieťach a v celom internetovom priestore mimoriadne ostražitá. Každá informácia sprístupnená širokému spektru užívateľov sociálnych sietí a internetového priestoru je mimoriadne náchylná na zneužitie.