Print this page

Google Street View nafotí v lete Tatry Google

Vysoké Tatry sa stali víťazom celoročnej iniciarívy "Google na slovenskú nôtu." Slováci hlasovaním rozhodli, že na mape Street View pribudnú aj Slovenský raj a Oravský hrad.

 

 

Do iniciatívy Google na slovenskú nôtu sa zapojilo 30 tisíc hlasujúcich. Cieľom bolo vybrať TOP 3 favoritov do projektu Slovenské Street View tipy.

Projekt odštartoval 27. februára. Slovenskí používatelia posielali až do 12. marca svoje tipy, čo by chceli zahrnúť do služby Street View na Slovensku. Zo zozbieraných 4 000 tipov a odporúčaní odborníkov zo SACR bolo vybraných TOP 10 lokalít do verejného online hlasovania. Slováci mohli až do konca marca na stránke tipy.naslovenskunotu.sk rozhodnúť o konečných TOP 3 lokalitách. Najviac hlasov získali Vysoké Tatry - viac ako 6,5 tisíc hlasov,Slovenský raj 5,5 tisíc hlasov a Oravský hrad viac ako 3,5 tisíc hlasov. Ostatné tipy zostávajú ďalšou inšpiráciou pre snímanie v rámci služby Street View.

Prečítajte aj: Google už zverejnil nafotené ulice Slovenska

Projekt spustila spoločnosť Google v spolupráci so Slovenskou agentúrou pre cestovný ruch (SACR) koncom februára, ktorá o výbere informuje v tlačovej správe.

Snímanie je naplánované na letné mesiace, kedy by na Slovensko mali doraziť špeciálne Street View trojkolky, ako aj posledná novinka tzv. Street View Trekkery (čiže batohy). Snímanie konkrétnych miest je závislé od mnohých externých faktorov, aktuálnych podmienok a možností využívanej technológie. V prípade súkromných lokalít a pamiatok bude Google úzko spolupracovať s majiteľmi a príslušnými organizáciami.

Prečítajte aj: Bezplatná Google navigácia funguje už aj na Slovensku

„Slovenské Mapy Google vylepšujeme už od roku 2007 a Street View fotografie sú jedným z ich najvýraznejších doplnení. Táto technológia má veľký význam pre používateľov, ktorí sa do hlasovania intenzívne zapojili, ale taktiež pre firmy a podnikateľov z cestovného ruchu v regiónoch, ktoré tak môžu inšpirovať ďalších miestnych či zahraničných návštevníkov," povedala Janka Zichová, manažérka PR a komunikácie pre český a slovenský Google.