Print this page

Aktuality.sk spustili zakrývanie časti obsahu Foto Aktuality.sk

Spravodajský web Aktuality.sk dnes spustil nový spôsob publikovania exkluzívnych vlastných článkov s názvom Aktuality Plus.

 

Pri niektorých vlastných autorských člnkoch sa vám oddnes  po niekoľkých riadkoch ukáže oznam s prosbou o finančnú podporu. Ak chcete, prispejete, a môžete sa stať pravidelným prispievateľom, ak nie, môžete kliknúť na odkaz na pokračovanie v čítaní článku.
Je to nová dobrovoľná forma získavania finančného príspevku na obsah.

„Keďže sa stále snažíme hľadať nové formy financovania profesionálnej a nezávislej žurnalistiky, pristúpili sme dnes k zakrývaniu časti nášho obsahu,“ vysvetľuje šéfredaktor Aktuality.sk Peter Bárdy.

Služba užívateľom ponúkne možnosť podporiť investigatívnu žurnalistiku a zároveň poskytne prístup k najaktuálnejším správam na Aktuality.sk, píše vydavateľstvo Ringier Axel Springer SR. Užívatelia získajú aj newsletter s výberom najdôležitejších udalostí a komentárom aj iné benefity a darčeky - napríklad pripravovaná kniha o Jánovi Kuciakovi a Martine Kušnírovej, ktorá vyjde na jeseň 2018.

 

„Nie, nejde o zamknutie článku, aby ste si ho nemohli prečítať. Ide len o jeho prekrytie s oznamom, že za sumu 3,60 eur mesačne (zatiaľ cez SMS, neskôr aj kartou) môžete prispieť k tomu, aby sa naša práca dostala k čo najväčšiemu počtu ľudí. Aj k tým, ktorí za spravodajstvo na internete nemôžu platiť,“ dodáva Bárdy.

Nepriaznivá finančná situácia pri online médiách, keď veľké časti investícií do reklame pohltí facebook, google, ale aj na Slovensku tak rozšírené bilbordové plochy, núti online médiá hľadať nové zdroje financovania. Nový platobný systém s názvom Aktuality Plus je dobrovoľným platobným systémom (celý článok sa vám ukáže aj vtedy, ak sa rozhodnete neplatiť) na rozdiel od systémov akým je Piano, alebo vlastný platobný systém Denníka N či Hospodárskych novín, kde bez predplatného sa k niektorému obsahu neodstanete.