Print this page

Kiska vo videu ohlásil založenie strany a spustil web Je nás viac (VIDEO) Reprofoto youtube/jenasviac

"Tieto voľby sme vyhrali, teraz musíme vyhrať parlamentné voľby, chcem založiť politickú stranu, chcem spojiť slušných a ochotných ľudí a zmeniť našu krajinu k lepšiemu,“ hovorí vo videu, ktoré zverejnil dnes ráno, prezident Andrej Kiska.


Funkčné obdobie Kiskovi končí v polovici júna, parlamentné voľby sú v marci budúceho roka.

Nová stránka sa volá jenasviac.sk a Je nás viac sa volá aj youtubovský kanál, kde štart novej politickej strany ohlásil. Podrobnosti o novej strany Kiska nezverejnil. "Prezident by mal byť nadstranícky, preto všetky informácie zverejním po skončení mandátu 17. júna," dodal vo videu.

 

V zdrojovom kóde stránky je aj slogan: Nikam neodchádzam:

Dosluhujúci prezident do strany podľa informácií Denníka N oslovil viacerých svojich terajších spolupracovníkov aj politikov. Počíta s bývalou premiérkou Ivetou Radičovou. Súčasťou strany bude aj Kiskov hovorca a poradca Roman Krpelan a prezidentova ďalšia poradkyňa Vladimíra Ledecká.

Osloviť do svojej novej strany mal podľa Nka aj viacerých politikov: "Medzi nimi je aj predseda strany Nova Gábor Grendel, ktorý je členom poslaneckého klubu OĽaNO.Ponuku od prezidenta dostal poslanec OĽaNO Gábor Grendel, europoslankyňa Jana Žitňanská a aj bývalá ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská. Pridať by sa mal aj Marcel Klimek, bývalý člen strany Nova, ktorý sa špecializoval na ekonomiku a zdravotníctvo. Kiska oslovil aj starostu Spišského Hrhova Vladimíra Ledeckého."