Print this page

Moderátora vyhodili, spojil narodenie kráľovského dieťaťa s fotkou opice (FOTO) Foto: Twitter D.B.

Dlhoročný moderátor BBC a komik zverejnil kontroverzný tweet, ktorý ho stál miesto.

Šesťdesiatjedenročný Danny Baker, ktorý bol roky moderátorom a komikom rozhlasovej stanice BBC 5 Live, zverejnil čiernobielu fotografiu páru, ktorý vedie oblečeného šimpanza s nápisom "Kráľovské dieťa opúšťa nemocnicu." Baker tak urobil krátko po tom, ako britská kráľovská rodina oznámila, že princovi Harrymu a jeho manželke Meghan sa narodilo prvé dieťa.

Fotka vyvolala mnoho kritických reakcií, Bakera obviňovali z rasizmu.

Britská stanica BBC v reakcii na tweet zrušila Bakerov rozhlasový program a jeho komentár odsúdila. Podľa BBC tým reportér porušil "hodnoty, ktoré sa BBC ako stanica snaží stelesňovať". "Danny je brilantný reportér, ale už nebude mať u nás svoju týždenný show," uviedla stanica BBC.

Baker, ktorý je známy aj ako komik, neskôr fotku zo svojho tweeterového účtu stiahol a ospravedlnil sa s tým, že jeho vtip nemal mať rasistický podtext ale že chcel prirovnať celé dianie k cirkusu.

Britský princ Harry a jeho manželka Meghan v stredu prvýkrát ukázali na verejnosti svojho syna, ktorý sa im narodil v pondelok. Meghan, ktorej matka je Afroameričanka, sa v minulosti stala niekoľkokrát na sociálnych sieťach terčom rasistických poznámok.