Print this page

Pellegrini sa verejne pustil do Blahu, kritizoval ho za status o Zomri a EU (VIDEO) Reprofoto FB Ľ.Blaha

Predseda vlády Peter Pellegrini na parlamentnom výbore pre európske záležitosti ostro kritizoval svojho straníckeho kolegu Ľuboša Blahu za status, v ktorom útočil na Európsku úniu. 

„Čítam niektoré statusy a nie sú to statusy od ľudí, ktorí od začiatku, od svojho vstupu do politiky, vravia, že Brusel je zlý. Tam to rozumiem, to je ich výbava. Ale čítam aj statusy, ktoré sú nenávistné, alebo veľmi kritické k EU od najvyšších predstaviteľov výboru pre európske záležitosti. Ak niekto má taký zásadný problém, že Úniu nazve bandou lúzrov, že ju nazve, že je antiľudská, antisociálna, anti neviem aká..., tak potom radšej treba zvážiť, či taký človek chce zostať vo výbore pre európske záležitosti,“ povedal rozhorčene premiér a obrátil sa priamo na Ľuboša Blahu, ktorý je predsedom výboru pre európske záležitosti.

„Prepáč, pán predseda, ale ja ako predseda vlády, ktorý je zodpovedný za zahraničnú politiku tejto krajiny a za to, že sme členskou krajinou EU, mám čítať z úst predsedu pre európske záležitosti , že „(EU) je plná nenávisti voči našej kultúre a Európe, že odpudzuje ľudí a slintá z nej len kaviareň, že nemá nič spoločné s pracujúcimi ľuďmi, že je to len banda lúzrov a že ľudia majú EU už plné zuby…“ tak mi prepáčte, ale takýmto spôsobom my chceme podporiť našich občanov, aby verili projektu EU? Aby išli k volebným urnám? Tak ja osobne, ako predseda vlády si nemyslím, že sa to má robiť takouto formou.“

 Video Denníka N:

Blaha, ktorý vychvaľuje komunistický režim, útočí na mimovládky, médiá a pravicu, otvorene sa hlási k médiám, ktoré šíria dezinformácie, konšpirácie, pre niekoľkými dňami napísal na facebooku status, v ktorom útočil na EU. V texte s podtitulom Zomri Európska únia kritizoval, že v propagačnom videu ministerstva zahraničných vecí sa objavili admini satirickej stránky Zomri.

Blahu kritizovalo už viackrát aj Ministerstvo zahraničných vecí, ktoré riadi tiež nominant Smeru.

Odporúčame aj: Mazáč, si trápny a nechutný smerácky hajzlík… Vychádza kniha komentárov, ktoré Blaha zmazal (VIDEO)

„Keď sa nad tým bližšie zamyslíte, lepší symbol EÚ vlastne ani nemohli nájsť. Tak isto ako Zomri, aj EÚ sa oháňa toleranciou a liberalizmom a pritom nedokáže rešpektovať iný názor. Tak isto ako Zomri, aj EÚ je plná nenávisti voči strednej Európe a našej kultúre. Tak isto ako Zomri, aj EÚ hejtuje každého, kto nie je liberál,“ napísal Blaha na Facebooku.

„Tak isto ako Zomri, aj EÚ je kultúrne čím ďalej tým viac dekadentná a odpudzuje normálne obyvateľstvo. Tak isto ako Zomri, aj EÚ predstiera, že je niečím viac, než sa zdá, ale pritom každý vidí, že je to len banda zakomplexovaných lúzrov. Tak isto ako Zomri, ľudia majú EÚ stále viac plné zuby.“

Podvečer Blaha reagoval na Pellegriniho kritiku takto: "Celý deň ma otravujú novinári, že chcú reakciu na Pellegriniho. Ale veď celá moja reakcia sa dá zhrnúť do jednej fotografie - úsmev od ucha k uchu... nebudem Petra verejne komentovať. Keď budem mať potrebu odkázať mu niečo, zdvihnem telefón. Ale jedno viem potvrdiť, priatelia. Don´t worry - Blaha je červený tank, ten sa nedá zastaviť."