Print this page

Vyšetrovateľ NAKA obvinil Martina Daňa a Rudolfa Vaskyho

Po piatkovom zadržaní Martina Daňa a Rudolfa Vaskyho spracoval vyšetrovateľ podnet na podanie návrhu na vzatie obvinených do väzby.

"Vyšetrovateľ NAKA vzniesol obvinenie osobám M. D. a R. V. za opakujúci sa pokračovací prečin výtržníctva spáchaný formou spolupáchateľstva a závažnejším spôsobom konania na viacerých osobách," oznámila dnes polícia.

Martin Daňo je neúspešný prezidentský kandidát, ktorý sám seba vydáva za novinára. Spolu s Vaskym, ktorý sa tiež neúspešne pokúšal kandidovať,  prostredníctvom youtube kanálu slovne útočia na rôzne osobnosti z médií a politiky.

Už v piatok polícia na facebooku oznámila, že oboch zadržala: „Vyšetrovateľ NAKA zadržal dnes dve osoby (M.D., R.V.) podozrivé z násilnej trestnej činnosti. Momentálne prebiehajú procesné úkony,“ oznámila polícia na Facebooku.

 

V prípade ďalších dvoch čiastkových útokov tohto prečinu bolo obvinenému Daňovi vznesené obvinenie ako samostatnému páchateľovi a v prípade jedného skutku mu bolo vznesené obvinenie aj za prečin podnecovania.

Obvinení sa podľa vyšetrovateľa dopúšťali páchania takýchto skutkov verejne prostredníctvom počítačovej siete. "Následne vyšetrovateľ spojil na spoločné konanie k tejto trestnej veci aj niektoré ďalšie skutky obvineného M. D.," píše polícia na facebooku s tým, že po piatkovom zadržaní Daňa a Vaskyho a vykonaní potrebných procesných úkonov spracoval vyšetrovateľ podnet na podanie návrhu na vzatie obvinených do väzby. Zatiaľ nie je jasné, o akú konkrétnu násilnú tresnú činnosť malo ísť.
K obsahovej stránke stíhaných skutkov vzhľadom na vyšetrovanie a prebiehajúce procesné úkony sa v súčasnosti polícia nechce bližšie vyjadrovať.

Daňo je v súčasnosti vyšetrovaný aj za iné trestné činy, začiatkom decembra ho polícia opätovne obvinila pre podozrenie z daňových podvodov.