Print this page

Kiska ku kompromitujúcemu videu: Fico mi sľuboval pomstu... a už je to akože anonymne tu Reprofoto youtube

Vo štvrtok popoludní dostali redakcie niektorých médií anonymný mail s videom a textom: „Uniklo tajné video, na ktorom predstavitelia popradského podsvetia M. Reichel a M. Šuliga svedčia o tom, ako robili podvody s Andrejom Kiskom.“

Na videu je rozhovor Michala Šuligu s Milanom Reichelom o tom, ako údajne robili podvody s Andrejom Kiskom. Video je nahrávané so zariadenia, ktoré je postavené oproti miestu, kde dvojica sedí a vyznieva, ako keby aktéri rozhovor aj rozhorčenie hrali.

Bývalý prezident a dnes šéf strany Za ľudí Andrej Kiska podvečer zverejnil status, v ktorom oznámil, že podáva trestné oznámenie za krivé obvinenie a ohováranie. Za videom vidí snahu o kompromitovanie zo strany Roberta Fica. "Robert Fico mi sľuboval pomstu a útoky, ak ho nevymenujem za predsedu Ústavného súdu a už je to akože anonymne tu. Veľmi sa bojí ďalšej prehry vo voľbách, a preto som dlhodobo hlavným terčom Smeru aj v tejto predvolebnej kampani... Mňa nezastraší amatérsky zinscenované video na štýl Kočnera, ktorý volal Fica šéf. Je to primitívne video, dvoch veľmi zlých a nedôveryhodných hercov, ktorých vyšetruje polícia za rôzne podvody. Obaja rozprávajú podľa zjavne predpripraveného scenára a je to až tragikomické," napísal Kiska.

Aktualizácia o stanovisko Roberta Fica, ktorý na tlačovej besede 14.2. na novinársku otázku ohľadom kompromitujúceho videa reagoval takto: "Je to smiešne. Tento upotený pán z Popradu by sa mal konečne spamätať. Mňa absolútne nezaujíma, kde je, čo je. Je to vec orgánov činných v trestnom konaní…. Vždy keď naňho niečo vyjde, ja netuším o čo ide, tak vždy hovorí, lebo Fico. Ja k tomu nemám, čo povedať. Je to trápne a smiešne video od tohto pána z Popradu. On vraj na mňa pošle nejaké trestné oznámenie. On sa úplne zbláznil. Čo ja s tým mám? Čo ja mám s jeho pozemkami pod Tatrami. Všetci dobre viete, že je to klamár, podvodník, úžerník a zlodej."