Print this page

Známe osobnosti čítajú deťom rozprávky, začína známa komička, online sú aj divadielka (VIDEO) Foto: SILNÉ REČI stand-up comedy show

Udržať deti doma v súčasnej situácii nie je jednoduché a tak pribúdajú aktivity, ako deti zabaviť, či vzdelávať.

Pomôcť rodičom chce aj kníhkupectvo Martinus. To sa rozhodlo pripraviť pre deti rozprávky, čítať ich budú na YouTube známe osobnosti.

„Milí priatelia, vieme, že udržať doma tie klbká nekonečnej energie, ktorými všetky deti sú, je nadľudská úloha. A napriek tomu, aké to je teraz dôležité, to bude každým dňom ťažšie. Preto sme sa dohodli so známymi osobnosťami slovenského kultúrneho života, aby vašim deťom čítali rozprávky, nech si aspoň na chvíľu oddýchnete a vydýchnete,“ napísal Martinus, ktorý dnes oznámil, že zatvoril kamenné prevádzky.

Odporúčame aj: Šéf Martinusu: Dúfam, že idem urobiť najväčšiu chybu v mojom živote

S čítaním sa začína už túto nedeľu večer. Martinus o 19:00 zverejní na svojom YouTube profile prvú rozprávku, ktorú prečíta stand-up ckomička Lujza Garajová-Schrameková, ktorú poznajú diváci aj ako herečku zo seriálu Naši či moderátorku šou.

Odporúčame aj: Martinus: Najlepšie knihy klasických rozprávok

S podobnou aktivitou prišla už skôr aj herečka Zuzana Fialová, ktorá číta večer rozprávky na svojom Instagramovom profile.

Podrobnosti: Zuzana Fialová: Oddýchnite si, pre vaše deti budem čítať rozprávky

Pomáhajú však aj rôzne divadlá a ďalšie organizácie či jednotlivci.

Rozprávky pre deti pripravilo aj Divadlo Andreja Bagara v Nitre. "Od 19:00 si môžu deti púšťať rozprávky z portálu DAB, čítajú ich naši herci. Nahrávali sme ešte včera a budeme pokračovať ak to budu podmienky umožňovať," povedal pre Omediach.com riaditeľ divadla Jaroslav Doczy.

Divadlo MaKiLe, ktoré vysiela naživo na facebooku každý deň pre malé deti o 10:10 Divadielko a večer o 18:18 čítanie Rozprávky pred spaním.