Print this page

TASR sa najnovšie stará o psov Foto: Útulkovo.sk

Tlačová agentúra SR sa rozhodla plniť verejnoprávnu úlohu pre psov, prebrala web na pomoc zvieratám - Útulkovo.sk.

 

 

TASR netradične rozšírila svoje služby aj o starostlivosť o psov. Pod svoju hlavičku vzala web útulkovo.sk, ide o akúsi „zoznámku" pre opustených, či nájdených psov a ich nových majiteľov. Stránka prináša informácie vrátane fotografií psov, ale aj iných zvierat, ktoré sú v útulkoch či karanténnych staniciach a sú určené na adopciu.

Štátom podporovaná Tlačová agentúra projekt nevymyslela, ale prevzala ho. Portál Útulkovo.sk doplní portfólio portálov pod značkou spravodajského webu Teraz.sk.

 

„Cieľom tohto unikátneho projektu je podporiť a zjednodušiť komunikáciu medzi útulkami, ktoré sa starajú o opustené zvieratá, a ich potenciálnymi adoptívnymi rodičmi," povedal podľa tlačovej spráy generálny riaditeľ TASR Jaroslav Rezník. „S návštevnosťou prevyšujúcou 320 000 reálnych užívateľov mesačne máme reálnu možnosť pomôcť nielen psom a mačkám v útulkoch nájsť si nový domov, ale aj vytvoriť navštevovanú platformu pre milovníkov zvierat," dodal Rezník.

"TASR projekt dostala od Stonet, s.r.o bezplatne, vrátane domény, facebookovej skupiny a redakčného systému. O portál sa stará jeden človek na polovičný úväzok a editori Teraz.sk v rámci svojej pracovnej náplne, takže nás to nestojí skoro nič," povedal pre Omédiách.com Martin Dorčák, šéfeditor a manažér viacerých webov TASR.

„Portál Útulkovo.sk vybudovala a rozbehla skupina nadšencov, TASR mu spojením s Teraz.sk dá priestor a vyššiu návštevnosť. Zároveň je to projekt, ktorý ešte viac posilní verejnoprávne postavenie tlačovej agentúry, ktorá chce prinášať čo najviac verejnoprospešných služieb," povedal Rezník.