Print this page

Vydavateľstvo Aktualít RAS SK dočasne zníži mzdy Ilustr. foto Aktuality.sk

Vydavateľstvo Ringier Axel Springer SK, ktoré na Slovensku stojí za webom Aktuality.sk, Žive.sk, Šport.sk a niekoľkými ďalšími online médiami, očakáva v najbližšom období výrazný výpadok príjmov, spôsobený pandémiou koronavírusu.

Pre RAS ostáva prioritou zachovanie všetkých pracovných pozícií a preto neplánuje prepúšťať. Z preventívnych dôvodov však pristúpi k dočasnému zníženiu miezd v celej spoločnosti, píše spoločnosť v tlačovej správe.

“Aj keď prvé mesiace vyzerali finančne veľmi dobre, dopad koronavírusu na slovenskú ekonomiku takmer určite spôsobí našej firme výrazný výpadok príjmov. Naši zamestnanci sú pre nás to najdôležitejšie. Týmto krokom ochránime ich pracovné miesta v súčasnosti a verím, že sa vyhneme bolestivejším opatreniam v budúcnosti,” vysvetľuje Michal Maruška, COO Ringier Axel Springer SK

Mzdy, sa po dohode so zamestnancami, znížia plošne v celej spoločnosti o 20%. Pre zamestnancov platí dočasné zníženie na 2,5 mesiaca od 15.4. do 30.6.2020. Pre manažment a portál Šport.sk, platí rovnaké opatrenie už od 1.4.2020.

Pod vydavateľstvo patria informačné projekty Aktuality.sk, Diva.sk, Najmama.sk, Živé.sk, Šport.sk, Noizz.sk, webové služby pod hlavičkou Azet.sk, donáška jedla cez web Bistro.sk a komunitný portál Pokec.sk a inzertné portály Autobazár.eu, Autobazár.sk, Nehnuteľnosti.sk či TopReality.sk, ktoré má cez dcérsku spoločnosť United Classifieds. V nej vlastní menšinový, 40-percentný podiel finančná skupina Penta.