Print this page

Škôlkári a školáci sa môžu zapojiť do súťaže Vysnívaj si Slovensko s podporou BILLA Foto: Billa

Pod vplyvom aktuálnych udalostí na Slovensku, kedy sa celej spoločnosti odporúča ostať doma a správať sa zodpovedne, prichádza pre mladú generáciu zaujímavá súťaž „Vysnívaj si Slovensko“.

Keďže sú škôlky aj školy zatvorené na neurčito, deti a žiaci môžu vyjadriť svoje pocity z dnešných dní a zároveň poďakovať hrdinom, vďaka ktorým naša krajina naďalej funguje. Kresbami či príbehmi sa môžu zamyslieť aj nad tým, aké bude Slovensko potom, keď koronavírus prestane ovládať naše životy. Generálnym partnerom súťaže je spoločnosť BILLA, ktorá okrem finančnej podpory do súťaže venovala aj mnoho atraktívnych cien.

V dôsledku rôznych obmedzení sú doma nielen mnohí rodičia, ale hlavne deti, na ktoré tento nútený dlhodobý pobyt môže mať negatívne dôsledky, či už z pocitov izolácie, ale aj z obáv pred následkami vírusu. Situácia nám priniesla aj viac času na rozmýšľanie a snívanie, je nesmierne dôležité zamerať sa práve na pozitívne myšlienky. „Súťaž Vysnívaj si Slovensko má za cieľ priniesť silné pozitívne posolstvá a poukázať na to, že naša krajina tu ostane aj po víruse a záleží len na nás, ako bude vyzerať. Chceme vyzvať deti a mládež, aby sa zamysleli nad týmto náročným obdobím, popustili uzdu svojej fantázii a podelili sa s ostatnými o svoje sny alebo vykreslili svojich hrdinov,“ vysvetľuje Peter Zmeko, autor súťaže. Mladí ľudia od 0 do 25 rokov môžu prostredníctvom stránky vysnivajsislovensko.sk nahrávať svoje kresby, krátke príbehy, ale aj eseje, ktorými priblížia svoje sny a predstavy o Slovensku budúcnosti.

Generálnym partnerom súťaže je spoločnosť BILLA, ktorá má taktiež svojich hrdinov v prvej línii. Ide o predavačky a predavačov na BILLA predajniach, ktorí sa spolu s ďalšími starajú o neprerušený chod našej krajiny a o to, aby sme sa všetci cítili v bezpečí a mali zaručené naše základné potreby. „Rozhodli sme sa túto súťaž podporiť, lebo si nesmierne vážime prácu našich zamestnancov, ktorých máme na našich predajniach viac ako 4 000. Cítime pozitívnu spätnú väzbu aj od našich zákazníkov, ktorí nám denne vyjadrujú podporu za to, že naši predavači riskujú vlastné zdravie a obetujú sa pre nás ostatných. Potešíme sa, ak si deti vo svojich výtvoroch spomenú aj na našich kolegov na predajniach a vykreslia ich na obrázku alebo v príbehu,“ hovorí Jana Gregorovičová zo spoločnosti BILLA.

Súťaž privítal aj ďalší z partnerov, Bratislavský samosprávny kraj. „Aj my, dospelí, snívame o tom, aké to bude, keď budeme zase robiť všetko naplno. Učiť sa, športovať, zabávať sa, stretávať. Nič z toho by ale nebolo možné, ak by nám nepomáhali ľudia, ktorí denno-denne bojujú s vírusom v prvej línii. Sú to lekári, zdravotné sestry, opatrovatelia, vojaci, policajti, ale tiež vedci i predavači. To sú naši novodobí hrdinovia, ktorí nielen zachraňujú zdravie našich blízkych, ale tiež sa starajú o to, aby sme mali všetko potrebné,“ hovorí Juraj Droba, predseda Bratislavského samosprávneho kraja. Všetky príspevky od detí budú zaradené do žrebovania o hodnotné ceny a zároveň budú tie najkrajšie a najoriginálnejšie ocenené v špeciálnej kategórii.