Print this page

Profesia spustila nový portál pre ľudí zo školstva

„Poskytnutím priestoru na zverejňovanie pracovných ponúk zadarmo, chceme umožniť čo najtransparentnejšie obsadzovanie pracovných miest v školstve," uvádza dôvod spustenia nového webu spoločnosť Profesia.

 


Prvého júna spoločnosť Profesia zverejnila iniciatívu s názvom Edujobs.sk. Jej hlavným cieľom je pomôcť školám nájsť najkvalitnejších uchádzačov o prácu v školstve a zároveň zvýšiť transparentnosť týchto výberov.

 

Nový web zbiera a zverejňuje pracovné ponuky v školstve. Ponuky sú rozdelené do rôznych kategórií podľa pozícií, druhu škôl aj podľa regiónov. Okrem pedagogických pozícií ide tiež aj o ponuky vhodné pre odborných a nepedagogických zamestnancov škôl a školských zariadení.

Z prieskumov spoločnosti Profesia vyplýva, že aj napriek nízkym mzdám v školstve, absolventi pedagogiky by chceli pracovať ako učitelia. Povolanie učiteľ je na tretej priečke záujmu medzi absolventmi pedagogických fakúlt. „Vďaka portálu www.edujobs.sk, nájde uchádzač o kariéru v školstve na jednom mieste všetky pracovné ponuky," tvrdí Profesia v tlačovej správe.

Všetky ponuky do školstva, ktoré môžu bezplatne zverejniť školy zapísané v sieti škôl na portáli Edujob.sk, sa postupne automaticky zverejnia aj na portáli Profesia.sk. „Subjekty, ktoré sme doteraz oslovili, rovnako ako učitelia, ktorých sme oslovili, vyjadrili pozitívne reakcie a veľké očakávania," povedal Martin Menšík, projektový manažér edujob.sk.