Print this page

Telekom sa sťahuje zo Zoznamu, kupuje ho Mác Foto: Zoznam/Topky.sk

Skupina Slovak Telekom sa v najbližších týždňoch zmení a jej štruktúru opustí dcérska spoločnosť Zoznam. Slovak Telekom odpredá celých 100% podielu spoločnosti. „Táto zmena nebude mať žiadny dopad na podiely či fungovanie ostatných dcérskych spoločností v Skupine (DIGI Slovakia a PosAm),“ informuje spoločnosť Telekom v tlačovej správe.

Spoločnosť Zoznam so 100% podielom odkupuje priamo Martin Mác, ktorý od roku 2007 šéfuje spoločnosti.
Cenu transakcie nezverejnili.

Slovak Telekom odkúpil spoločnosť Zoznam v roku 2005 ako svoju prvú dcérsku firmou Skupiny.

Prevádzkovateľ internetových stránok spoločnosť Zoznam, s.r.o. vznikla v roku 1997, v súčasnosti má viac ako 40 online produktov. Medzi hlavné patrí bulvárny portál Topky.sk.

Podľa informácií Omediach.com sa Mác pohybuje aj v blízkosti Nového Času, ktorý na papieri vlastní podnikateľ Anton Siekel.

Odporúčame aj: Kočnerova Threema: Kočner sa pýtal Bödöra, či už kúpil Nový Čas

„Zoznam bol naša prvá úspešná akvizícia v histórii Skupiny a priniesla mnohé pozitívne momenty. V tom čase sme ako poskytovateľ internetu hľadali silnú firmu zameranú na profesionálny lokálny obsah i jeho ďalšiu expanziu. Sme radi, že sme boli súčasťou viacerých úspešných projektov a počet unikátnych návštevníkov Zoznamu sa za 15 rokov viac ako zdvojnásobil. Doba sa zmenila a množstvo obsahu na internete sa dramaticky zvýšilo. V súčasnosti sa skladba biznisu našej Skupiny čiastočne mení a sústredíme sa na viaceré nové technologické výzvy ako masívnu výstavbu optiky či ďalšiu generáciu mobilných sietí. Zoznam vnímame naďalej ako významného hráča na slovenskom internete a osobne želám jeho lídrovi Martinovi Mácovi ďalšie úspešné ťaženie i veľa úspechov,“ povedal Dušan Švalek, výkonný riaditeľ pre Slovensko spoločnosti Slovak Telekom.

„Rád by som sa poďakoval Slovak Telekomu za poskytnutú šancu i dlhoročné partnerstvo. Máme za sebou jeden a pol dekády úspešnej spolupráce, kedy sme odštartovali množstvo nových obsahových služieb i nových projektov. Do budúcna budeme pokračovať v nastavenej stratégii. Našim používateľom chceme prinášať užitočné služby a vždy aktuálne a objektívne informácie,“ skonštatoval Martin Mác, CEO spoločnosti Zoznam.